Tips & Tricks

Inspiratie en tips voor de inrichting van je balkon of dakterras

Het inrichten van een tuin is echt een vak apart. En wanneer je een balkon of dakterras hebt, heb je ook nog eens te maken met een beperkte ruimte. Mensen vinden het vaak lastig om dit op een goede manier in te richten zodat je toch lekker kunt genieten van je kleinere buitenruimte. In deze blog delen wij wat tips en inspiratie voor het inrichten van je balkon of dakterras.

Kleine ruimte, groots denken

De fout die vele mensen maken, ook in het interieur, is dat je kleine producten moet gebruiken omdat de ruimte klein is. Dit geeft echter totaal niet het gewenste effect! Kleine items maken het dan al snel rommelig en bovendien kun je zo alsnog niet een fijn plekje creëren buiten om te echt goed te relaxen.

Budgetproof relaxen

Dus als groots denken best mag, waar kies je dan voor? Een bistroset zit niet altijd comfortabel maar een leuke loungehoek daarentegen… Denk eens aan een lounge van pallets! Dat is budgetproof en er zijn tegenwoordig een hoop leuke kussensets verkrijgbaar in de juiste afmeting. Op ons Pinterest bord hebben we alvast een hoop leuke palletzitjes en ander moois voor in de tuin ter inspiratie voor je verzameld!

Buiten eten

Wanneer de zon lekker schijnt is buiten eten natuurlijk een feestje. Heb je geen plek voor een klein tafeltje met 2 of 4 stoelen, denk dan eens aan een balkonbar of balkontafel. Deze hang je aan de balkonrailing vast en wanneer je ze uitklapt heb je een klein tafeltje. Twee (klap)stoeltjes of krukjes erbij en voilá: dinner can be served!

Verticaal tuinieren

In een tuin hoort natuurlijk wel wat groen. Daar heb je alleen veel minder plek voor op een balkon of dakterras. Je kunt natuurlijk wat leuke bloempotten in verschillende hoogtes neerzetten of bloembakken aan de railing hangen, maar wat te denken van verticaal tuinieren?! Tegenwoordig zijn er hele leuke zakken te koop met allemaal vakjes die je op kunt hangen en waar je plantjes in kunt doen. Of hang een betongaasrek op die verkrijgbaar is bij de bouwmarkt en hang leuke potjes aan het raster. Zo kun je zelfs je eigen kruidentuin aanleggen!

Tuindecoratie

Last but not least: de verdere aankleding van je balkon of dakterras. Met leuke decoratie fleur je je buitenruimte nog verder op. Heb je een overdekt of inpandig balkon? Hang dan leuke lampjes op aan het plafond erboven. Leg verder leuke kussentjes in de stoelen of zitjes. Drapeer een warm plaid voor ’s avonds over de leuning of leg een fijne hamamdoek neer. Hang een tuinposter op met leuke quote of zomerse afbeelding, of wat strohoeden voor een tropische sfeer. Je zult zien dat je dan binnen een handomdraai een super gezellig plekje creëert!

Heel veel succes! Deel je het resultaat met ons?? #WoonboulevardBredaXXL #mijnWoonboulevardBredavondst