Tips & Tricks

Nieuw bed kopen: kies je voor bed of boxspring?

Ga je een nieuw bed kopen? Dan moet je meteen al een belangrijke beslissing maken. Kies je namelijk voor een ‘gewoon’ bed of ga je voor een boxspring? Beiden prima opties, maar je moet wel even weten wat er beter bij je past. In deze blog vertellen we je hoe bed en boxspring van elkaar verschillen zodat jij weet waar je aan toe bent als je een nieuw bed gaat kopen!

Een ‘gewoon’ bed kopen

Het ledikant kennen we beter als het ‘gewone’ bed. Het bestaat uit een bedconstructie waar je samen met een lattenbodem, matras en beddengoed een compleet bed van maakt. Ga je een nieuw bed kopen? Dan kun je uit ledikanten van allerlei verschillende soorten materialen kiezen.

Liefhebbers van een natuurlijk interieur gaan voor hout en voor mensen met een industrieel interieur zijn er stoere stalen constructies. Wat voor interieur je ook hebt, je kunt dus altijd kiezen voor een ‘gewoon’ bed!

Eigenschappen van een ledikant

Er zijn dus ledikanten te koop voor elk denkbaar interieur. Ideaal! Maar waarom zou een ledikant verder bij jou kunnen passen? Een groot voordeel van ledikanten is dat ze geschikt zijn voor allerlei soorten matrassen, maar ook voor verschillende bodems. Zit je liever een beetje rechtop als je op een luie zondagochtend in je bed series aan het kijken bent? Dan kun je gewoon een verstelbare lattenbodem in je ledikant leggen!

Een ‘gewoon’ bed is daarnaast ook nog eens ontzettend makkelijk te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is het matras en de lattenbodem in je nieuwe bed plaatsen. Een laatste voordeel van het ‘gewone’ bed is dat deze ook beschikbaar is voor mensen met een klein budget. Ledikanten zijn over het algemeen namelijk een stuk goedkoper dan boxsprings.

Of past een boxspring beter bij je?

Ga je een nieuw bed kopen maar vind je een ledikant maar niets? Dan past een boxspring misschien wel beter bij je! Een boxspring is als het ware een bed en matras ineen. De naam zegt het al, het is namelijk letterlijk een bak met springveren.

Omdat de bodem gestoffeerd is zagen we boxsprings eerst vooral terug in moderne interieurs. Tegenwoordig is het aanbod echter zo groot dat je de bedbakken overal tegenkomt! Je kunt nu bijvoorbeeld ook sierlijke boxsprings vinden die mooi passen bij een landelijke inrichting. Zolang de kleur maar past bij de rest van je slaapkamer kan alles!

Eigenschappen van een boxspring

Degenen die het liefste hun heerlijke hotelbed mee naar huis nemen na een weekendje weg kunnen het beste kiezen voor een boxspring wanneer ze een nieuw bed kopen. Een boxspring ligt namelijk super comfortabel omdat je als het ware op 2 matrassen ligt. Het topmatras bovenop zorgt voor net wat meer souplesse dan je bij een ledikant hebt. Daarnaast staan boxsprings er ook om bekend dat ze goed ventileren. Je gaat dus niet snel zweten in bed en dat is wel zo fijn!

Boxsprings zijn wel wat duurder dan ledikanten en minder makkelijk te vervangen. Dat moet namelijk in zijn geheel. Maar als je eenmaal een boxspring in huis hebt staan wil je niet meer anders!

Een nieuw bed kopen is zo gedaan met deze tips. Ga lekker op zoek en wie weet spring jij binnenkort wel in een heerlijk nieuw bed!