Tips & Tricks

Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert

Gaan jullie binnenkort samenwonen en is jullie smaak qua stijl totaal anders? Met onderstaande tips ga ik je helpen! Toen mijn man en ik gingen samenwonen was het voor hem al snel duidelijk dat ik de inrichting ging doen. Gelukkig maakte het voor hem niks uit, maar wat als dit bij jullie anders is? Wat kun je dan het beste doen?

1. Maak een moodboard.

Ga samen aan de slag. Verzamel tijdschriften of zoek op pinterest naar plaatjes van interieurs en kleuren die jou aanspreken. Ieder maakt een eigen moodboard. Als jullie dit gedaan hebben leggen jullie de moodboards naast elkaar om te kijken wat de overeenkomsten zijn. Zijn er bepaalde kleuren of ontwerpstijlen die beide aanspreken? Ga daar dan samen mee verder en creëer zo jullie gezamenlijke woonstijl.

2. Wat mag mee en wat mag blijven?

Nu jullie een gezamenlijk moodboard hebben gemaakt kunnen jullie naar jullie eigen spullen en meubels kijken. Wat past er wel en wat past niet bij jullie gezamenlijke woonstijl? Natuurlijk zullen er meubels of accessoires zijn die er niet helemaal bij passen maar die je wel mee wilt hebben door de emotionele waarde die je er mee hebt. Het maakt je huis ook persoonlijk! Ben bereid om concessies te doen. Je vindt vast wel een hoekje of plekje voor jullie waardevolle spullen. 

Als jullie totaal bij scratch beginnen ga dan naar woonwinkels en kies aan de hand van jullie moodboard meubels en accessoires die bij jullie gezamenlijke stijl passen.

3. Samen klussen en inrichten

Nu is de tijd aangebroken om jullie gezamenlijke stijl toe te passen in de ruimte. Bekijk samen wat de beste opstelling is voor de meubels en zet jouw, zijn en jullie nieuw gekochte meubels en accessoires op hun plek. Vraag vrienden of familie om mee te helpen en maak er samen een groot gezellig project van. 

Zijn jullie klaar? Kijk elkaar aan en proost op de liefde en jullie toekomst samen in het huisje dat jullie helemaal zelf hebben ingericht.