Tips & Tricks

Sfeervolle verlichting tijdens de feestdagen

Het zijn de donkerste dagen van het jaar, maar gelukkig zijn het ook de gezelligste dagen! Met de feestdagen weer voor de deur is het hoog tijd om wat extra sfeerlicht in huis te brengen. Zo zorg jij ervoor dat alles thuis straalt tijdens de decembermaand:

Kaarsen

Wie denkt aan sfeerverlichting, denkt aan kaarsjes! Kaarsen zorgen voor de letterlijke en figuurlijke warmte in huis tijdens de koudere periode. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke geuren die er te kiezen zijn. Een fijne geurkaars maakt de beleving pas echt compleet tijdens de feestdagen.

Met kaarsen heb je volop keuze en je kunt eindeloos blijven combineren of afwisselen. Kies je voor kleurrijke waxinelichthouders, of zet je juist een stijlvolle kandelaar op tafel tijdens het kerstdiner? Ook leuk voor binnen en buiten: een robuuste lantaarn, gevuld met een stevige kaars. Ga voor klassiek wit, of kies juist een opvallende kleur om net wat meer aandacht te vestigen op de kaars.

Je kunt ook een mooi dienblad voorzien van meerdere grotere kaarsen. Voor een speels effect kun je hierbij kiezen uit verschillende formaten en kleuren. Kleed het geheel verder aan met wat natuurlijke materialen en je hebt een echte eyecatcher in huis. Pas uiteraard wel op met de plaatsing van je materialen. Zo voorkom je dat de feestdagen onbedoeld te vroeg voorbij zijn!

Liever wat extra voorzichtig zijn rond de feestdagen, zeker wanneer je huis vol visite zit? Kies dan voor LED kaarsen. Tegenwoordig kun je volop kiezen uit allerlei kunstkaarsen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Minstens net zo sfeervol, en tegelijkertijd een stuk veiliger!

Kerstverlichting

We kunnen er natuurlijk niet omheen: kerstverlichting! De periode rond kerst is hét moment om je echt uit te mogen leven met sfeerverlichting in en om het huis.

Een kerstboom vol met lichtjes mag natuurlijk niet ontbreken. Hierbij heb je keuze uit allerlei soorten lichtsnoeren, van traditionele lampjes tot geavanceerdere snoeren met verschillende standen en patronen. De echte kleurenliefhebber kan zelfs kiezen voor lichtsnoeren met gekleurde lampjes!

Ook is er natuurlijk volop ruimte om los te gaan met de leukste accessoires en decoraties. Van verlichte kerststerren om voor het raam te hangen tot sfeervolle kerststukjes met lampjes erin, bedenk het en je kunt het vinden! En wat dacht je van een knus kerstdorpje, waarbij de leukste taferelen tot leven komen in je woonkamer?

Je kerststal kan ook stralen in het donker wanneer je deze juist verlicht. Decoreer het dak met een lichtketting, of plaats een subtiel lichtje in de stal, zodat het gehele tafereel mooi uitgelicht wordt.

Tuinverlichting

Verwelkom je gasten tijdens de feestdagen al voordat ze binnen staan, door je tuin gezellig op te lichten. Ook hier kun je uiteraard weer aan de slag gaan met lichtsnoeren om de leukste vormen te creëren op en om het huis. Of scoor een lichtnet die je over je struiken kunt draperen voor een feestelijk effect.

Liever wat subtieler of natuurlijker? Ga dan voor gave bamboe tuinfakkels, waarmee je het pad van je gasten alvast verlicht.

Hoe verlicht je jouw decembermaand?