Tips & Tricks

Sit back and relax: 3x tips voor banken en fauteuils

Tijdens de regenachtige dagen is er niks fijner dan relaxen op de bank of in die heerlijk comfortabele stoel ploffen. Er zijn honderden soorten en maten te vinden die passen in verschillende woonruimtes en interieurs. Het kan dus lastig zijn om hier een keuze in te maken. Sit back, relax en lees deze 3 tips voor het kiezen van banken en fauteuils.

Ga voor comfort

Om optimaal te genieten van de bank of de stoel waar je het meest op zit, vooral in de koudere maanden, is het essentieel om voor comfort te kiezen. Ga voor een bank waar je lekker op kan zitten, liggen en loungen. Hetzelfde geldt voor fauteuils. Deze stoelen zijn gemaakt voor comfort maar alsnog zijn er verschillende modellen die weer anders werken voor verschillende mensen. Je kan bijvoorbeeld een fauteuil nemen waarmee je de rugleuning zelf kan bedienen of voor zo’n heerlijke hangstoel waar je helemaal in wegzakt.

Kies een stijl

Naast comfort is het belangrijk dat je een stijl kiest die goed past in je interieur. Een bank is echt een groot meubelstuk wat erg kan opvallen in de woonruimte. Ga voor een basic kleurtje zodat je de woonkamer verder kan aankleden met leuke accessoires zonder dat het te druk wordt in huis.

Een fauteuil kan een echte eyecatcher zijn in huis. Kies een vrolijk of trendy kleurtje om de stoel lekker op te laten vallen en accentueer de rest van de kamer met accessoires van dezelfde kleur en kleuren die hier goed bij passen. Denk bij deze fauteuil aan een landelijke stijl. Als je liever een fauteuil in een basic kleur wilt om de rust te bewaren kan dat natuurlijk ook. Als je voor een basic kleur gaat is een industriële stijl een toffe optie.

Wees funtioneel

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met het formaat van de bank of stoel en de afmetingen van de kamer. Zorg dat de bank of fauteuil goed in de kamer en bij de rest van het interieur past zodat het niet te vol wordt in huis. Ook het aantal zitvlakken is iets om in de gate te houden. Hoeveel zitvlakken zijn er nodig of wil je beschikbaar hebben? Heb je kinderen of huisdieren, neem dan liever geen wit of lichte kleur, deze worden sneller vies. Denk ook aan het materiaal wat je kiest voor de samenstelling van jouw gezin.

Bekijk voor meer inspiratie over banken en fauteuils hier ons Pinterestbord!