Tips & Tricks

Tuinmeubelen kopen? 5 zaken om op te letten

Met de vele dagen vol prachtig weer is het heerlijk om buiten te ontspannen in de tuin. Daarvoor is het natuurlijk wel prettig om de juiste tuinmeubelen te hebben staan. Ga je tuinmeubelen kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Door rekening te houden met deze 5 zaken koop je de tuinmeubelen die perfect bij jou passen!

1. Het gebruik

Welke tuinmeubelen je kiest is mogelijk voor het grootste deel afhankelijk van hoe je ze wilt gebruiken. Ga je romantisch met zijn tweeën zitten op een knus tuinbankje, of schuift juist het hele gezin aan bij de royale tuinset voor een zomerse barbecue? Of ben je zelf een echte zonaanbidder, die pas geniet wanneer er heerlijk onderuit gelegen kan worden in een comfortabele ligstoel?

Een ander komt misschien juist heerlijk tot rust tijdens het lezen van een goed boek of tijdschrift in een robuuste tuinstoel. Je kunt gelukkig voor iedere functie en behoefte de juiste tuinmeubelen vinden. Ga je tuinmeubelen kopen, dan is het dus verstandig om allereerst stil te staan bij de toepassingen in jouw tuin.

2. Materiaalkeuze

Welk materiaal je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Let je bij de materiaalkeuze op het onderhoud, kies je voor duurzaamheid of ga je vooral voor comfort? Je kunt bijvoorbeeld de keuze laten vallen op kunststof tuinmeubelen. Deze zijn licht en onderhoudsarm, doordat ze eenvoudig schoon te maken zijn.

Liever robuustere tuinmeubelen met een natuurlijke uitstraling? Dan zijn houten tuinsets een betere keuze. Deze hebben daarentegen wel meer onderhoud nodig. Wie fan is van modern design kan ook kiezen voor een combinatie van aluminium en textiel. Deze tuinmeubelen bieden een ideale middenweg tussen comfort en degelijkheid en hebben een strakke uitstraling.

3. De kleur van je tuinmeubelen

De verschillende materiaalsoorten komen vaak ook in diverse kleurmogelijkheden. Iedere houtsoort heeft zo zijn eigen karakteristieke uitstraling en kunststof meubelen worden vaak in uiteenlopende kleuren geproduceerd. Kies je een strakke, statige kleur, of mogen de tuinmeubelen juist lekker kleurrijk en opvallend zijn?

Als je je tuin graag tot één geheel wil houden kun je het beste tuinmeubelen kopen die qua kleur het beste passen bij de uitstraling van je tuin. Zo creëer je rust en een eenduidige uitstraling, waardoor je tuin volledig tot zijn recht komt.

4. Duurzaamheid

Wil je ernaar streven om jarenlang te doen met je tuinmeubelen, of vind je het juist leuk om regelmatig te variëren met je tuinsets? Wanneer je lang plezier wil hebben van je tuinmeubelen kies je het beste voor duurzame materialen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf zorgen dat de meubelen langer meegaan, door ze goed te beschermen met tuinmeubelhoezen.

5. Gewicht

Ben je van plan om regelmatig je tuinmeubelen te verplaatsen? Dan is het belangrijk om ook rekening te houden met het gewicht. Als de zon gedurende de dag steeds op een andere plek in de tuin staat wil je eenvoudig je meubels in de zon kunnen zetten (of juist in de schaduw natuurlijk). Ga je tuinmeubelen kopen en moeten deze eenvoudig verzetbaar zijn? Kies dan voor lichtere materialen.

Tuinmeubelen kopen, waar let jij op?

Iedereen heeft zo zijn wensen voor de tuinmeubelen. Waar let jij op bij de aanschaf van een nieuwe tuinset, loungebank of tuinstoel? Één ding staat vast: tuinmeubelen kopen begint pas écht bij de Woonboulevard Breda XXL!