Tips & Tricks

Verwelkom de herfst; start cocooning!

De dagen worden korter. De temperatuur gaat langzaam omlaag. Er is geen ontkomen aan; de herfst staat voor de deur. Zeg gedag tegen de zomer en omarm dit nieuwe seizoen. In de herfst zoek je meer en meer de warmte en gezelligheid van je eigen huis op. Want zeg nu eerlijk; wat is nu lekkerder dan jezelf op een regenachtige dag terugtrekken op de bank. De Engelsen hebben hier een mooi woord voor: cocooning. Vrij vertaald betekent dit jezelf terugtrekken in een veilige omgeving. Met deze 4 tips helpen we je op weg om jouw woonkamer klaar te maken voor een heerlijk avondje cocooning.

Tip 1: warmte en gezelligheid

Zorg voor een warme en gezellige sfeer in je woonkamer. Met enkele kleine aanpassingen en wat nieuwe woonaccessoires kom je een heel eind. Pak als eerste de bank aan. Ga op zoek naar zachte kussens en plaids. Hiermee wordt de bank een heerlijke knusse plek om je in terug te trekken. Maak vervolgens de woonkamer extra gezellig door overal kaarsen neer te zetten en typische herfst accessoires te plaatsen. Denk aan een mooie schaal met dennenappels en kastanjes. Die kun je nu overal gratis in de natuur vinden.

Tip 2: sluit je af voor de buitenwereld

Buiten stormt het en de regen slaat hard tegen de ramen. In de herfst kun je guur weer hebben. Wat is er fijner dan je helemaal af te kunnen sluiten van de buitenwereld? Met overgordijnen heb je maximale privacy en houd je de buitenwereld buiten. Binnenkort nieuwe gordijnen kopen? Hou dit dan in gedachten. Kies je voor overgordijnen van een rijke stof zoals velours dan geeft dit naast een warme ook een luxe uitstraling aan je woonkamer.

Tip 3: geur

Met geur kun je echt dat huiselijke gevoel bereiken. Vul je woonkamer met het heerlijke aroma van een stoofpotje dat al uren op het fornuis staat te pruttelen. Of met de geur van een vers gebakken appeltaart. Hmmmm…ruik je het al? Je krijgt gelijk een warm gevoel. Dat is dus het effect van geur. Ben je geen keukenprinses? Ook dat is op te lossen. Met geurkaarsen bereik je eenvoudig hetzelfde effect. Kies dan wel voor een kruidige geur zoals kaneel.

Tip 4: maak het jezelf makkelijk

Bij cocooning denk je natuurlijk direct aan een comfi outfit. Kies ook hier voor zachte en soepele materialen. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een onesie aan te trekken (maar dat mag uiteraard wel!). Een XL-sweater met een zachte legging is ook heel fijn om te dragen. Eigenlijk is alles goed zolang jij je er prettig in voelt.

Na het lezen van deze tips ben jij helemaal klaar voor de herfst. Nu is het alleen nog wachten op de eerste regenachtige avond waarop je je heerlijk terug kan trekken met een goed boek of spannende film. Start cocooning!