Tips & Tricks

Voorjaars vibes op Woonboulevard Breda XXL

De voorjaarszon wordt steeds warmer, de vooruitzichten steeds beter en de winkels zijn weer open! Daar krijgen wij een hoop energie van en ook gelijk zin om huis en tuin aan te pakken. Want hoe zorg je nu voor die frisse wind door je interieur? Wij delen wat inspiratie met je!

Zachte kleuren

Nu de dagen weer langer worden voel je wellicht ook meer de hang naar het gebruik van lichtere en frisse kleuren. Donkere en warme tinten passen mooi bij de herfst en winter, in de lente en zomer gaan we voor fris, licht en zacht! Denk hierbij aan lichte, neutrale kleuren en mooie pasteltinten, maar ook fris groen en helder blauw.

Luchtige stoffen

Bekijk ook eens de stoffen die je in huis hebt van bijvoorbeeld gordijnen, plaids, kussens, een poef of een sprei… Een sprei op zich oogt al winters en verduisterende gordijnen bijvoorbeeld zwaarder dan linnen inbetweens. Dus ruim wollen of velvet kussens en gebreide plaids op en vervang ze door items van luchtigere materialen zoals katoen. Een wereld, uhh seizoen, van verschil!

Vloerkleed

Kijk ook eens naar wat er op de vloer ligt? Een vloerkleed kan heel bepalend zijn, ook qua voorjaarsgevoel in huis. Ligt er bijvoorbeeld een donker, hoogpolig kleed? Kijk dan eens wat een meer neutraler, jute kleed doet voor de ruimte! Daar krijg je gelijk een beach gevoel van door het materiaal en de kleur. Of misschien oogt even géén kleed ook wel lekker luchtig, of een kleiner, katoenen formaat. Hierin wat uitproberen kan een heel ander gevoel geven aan je interieur!

Frisse lucht

Vind jij het ook zo lekker om weer lekker de ramen of deuren open te zetten? In de winter zit alles al snel potdicht en is de lucht droog en warm. Dit is niet altijd prettig natuurlijk. Zo is in de winter een luchtbevochtiger dan heel fijn om in huis te hebben, het draagt echt bij aan een gezonder leefklimaat in huis. Maar ook in het voorjaar en in de zomer zijn er apparaten die bijdragen aan frisse lucht in huis, zoals een luchtreinigingsventilator. “Een wattes?!” denk je nu wellicht? Snappen wij ;-). Het is niet alleen een leuk woord voor scrabble, maar deze ventilatoren zorgen niet alleen voor een coole bries in huis, ze reinigen ook de lucht. Ideaal en verkrijgbaar bij de elektronicazaken op Woonboulevard Breda XXL.

Bloemen in huis

En tot slot mogen verse bloemen in huis natuurlijk niet ontbreken! Een fleurig boeket op tafel straalt op en top dat voorjaarssfeertje uit. Ben jij nou niet zo goed met bloemen en planten in huis of vind je het zonde dat het na een week verwelkt is? Stel dan een mooi voorjaarsboeket samen van kunstbloemen. Tegenwoordig zijn ze niet meer van echt te onderscheiden en je hebt er lang plezier van!