Tips & Tricks

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

Het kopen van een keuken is een heel spannend iets. Je spaart er wellicht al jaren voor en die beslissing neem je niet in één dag. Wij helpen je graag op weg door tips te geven waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een keuken.

Wensenlijst

Stel allereerst een wensenlijst samen: Bedenk wat je in je nieuwe keuken wil hebben aan kastruimte en keukenapparatuur. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een keuken te kopen zonder apparatuur, wanneer je dit wellicht nog hebt van je oude keuken. Concrete tips waar je nog meer over na kunt denken zijn: lades of kasten, de opstelling van de keuken, wel of geen bovenkasten.

Adviesgesprek

Heb je wat keukenzaken op het oog, maak dan een afspraak, zo weet je zeker dat de keukenadviseur voldoende tijd voor je heeft. Een afspraak voor een nieuwe keuken duurt gemiddeld zo’n 2 tot 2,5 uur. Tegenwoordig kun je bij veel keukenzaken online direct een afspraak inplannen en zelf geheel online een adviesgesprek hebben. Maar het is natuurlijk leuker en meer inspirerend om langs te gaan in de winkel. Op Woonboulevard Breda XXL hebben wij een flink aantal keukenzaken zitten, dus dat is ideaal! Alles dichtbij elkaar en je kunt je perfect oriënteren.

Budget

Stel voordat je zo’n adviesgesprek ingaat een budget vast dat je aan een nieuwe keuken wil en kan besteden. Dit is eigenlijk een van de belangrijkste keuken kopen tips. Het vaststellen van een budget voorkomt dat je je tijd verspilt met onbetaalbare luxe. Sommige mensen vinden het niet fijn om het budget aan de verkoper te noemen, maar het is heel onhandig als je een keuken laat uitrekenen die achteraf ruim boven budget uitvalt. Wees daarom duidelijk naar de verkoper over je budget zodat hij weet in welke richtingen hij moet adviseren, en bewaak zelf ook goed jouw budget;

Meten is weten

Zorg er ook voor dat je voordat je naar de afspraak gaat je keuken op hebt gemeten. Wanneer je deze op schaal hebt getekend is dat nog makkelijker en kun je meteen aan de slag met de keukenadviseur. Extra tip!: Geef hierbij wel aan dat er nog een deskundige medewerker op locatie moet komen meten, zodat de aansprakelijkheid voor meetfouten niet bij jou ligt.

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht en zoek je daarvoor een keuken? Neem dan de bouwtekeningen mee! Bedenk wel dat de werkelijke maten kunnen afwijken van de bouwtekening. Houd daarmee rekening bij het ontwerp. Zodra de woning is gerealiseerd is het belangrijk dat je de keukenruimte nameet of laat nameten door een deskundige van de keukenzaak. Soms is aanpassing van het ontwerp nodig omdat de ruimte uiteindelijk groter of kleiner is geworden dan de maten op de bouwtekening aangeven.

We hopen je zo weer een beetje meer duidelijkheid te hebben gegeven over de aanschaf van een nieuwe keuken. De specialisten in onze keukenzaken staan voor je klaar om je verder op weg te helpen. Tot ziens op Woonboulevard Breda XXL!