Tips & Tricks

Wankelend op eigen benen

‘Op eigen benen gaan’ zal vaak een positieve en vrije keuze zijn waar je vol goede moed mee start en vooral zin in hebt! Maar spijtig genoeg kan het ook een negatieve en zelfs gedwongen ‘keuze’ zijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden en in een ander huis gaat wonen. Je moet een nieuw begin maken maar hebt waarschijnlijk nauwelijks de energie en de behoefte om hierover na te denken, laat staan om ermee aan de slag te gaan. Logisch dat je op dat moment even wankelend op eigen benen staat. Wellicht kan ik je met deze simpele en makkelijk uitvoerbare ideeën, je weer ietsje steviger op je eigen benen laten staan in deze roerige tijd! 

1. Goede sfeerverlichting

Van een bungelend peertje aan het plafond wordt niemand happydepeppie! Tenzij het een mooie bulb-lamp is natuurlijk. Als je zorgt voor fijne sfeerverlichting in de saaie en donkere hoeken van je huis, geeft dat al snel een behaaglijk effect. Dimmers zijn hierbij onmisbaar. 

2. Warme materialen

Gordijnen, vloerkleden, kussens, plaids en meubels van stof hebben het effect dat ze de galm en dus de kilte uit je huis verbannen. Door verschillende structuren van het textiel met elkaar te combineren (katoen-leer-wol-linnen) zorg je ervoor dat het geheel ook weer niet té wollig wordt.

3. Toffe quote

Ken je een quote/uitspraak waar jij je beter door voelt?! Schrijf-krijt-print ‘m uit en hang ‘m op een plek waar je vaak komt. Op deze manier word je steeds op een positieve manier geconfronteerd met de mooie quote of uitspraak! 

4. Fijne foto's = ware herinneringen

Haal ze uit de doos en geef ze een plekje in je nieuwe huis. Een makkelijke en snelle manier om je stekkie persoonlijk en vertrouwd te maken.

5. Verzameling waardevolle spulletjes

De spulletjes waar jij blij van wordt moeten ook gauw een nieuw plaatsje in je nieuwe huis krijgen. Scoor bijvoorbeeld een cool kastje of mooie plank op de woningboulevard en zet ze mooi bij elkaar. Door ze te clusteren voorkom je dat het rommelig wordt.

6. Voor de kamers van de kinderen

Alle bovenstaande tips kun je ook in de kinderkamer toepassen. Ga samen met je kind(eren) aan de slag om hun kamertje zo vertrouwd en gezellig mogelijk te maken. Waarschijnlijk kiezen ze voor dezelfde meubeltjes/materialen/kleuren die ze ook in hun andere kamer hebben. Dit zal hen helpen te wennen in de nieuwe situatie.

7. Pak eens uit!

Altijd al een zwarte muur gewild of een plafondhoge- en muurbrede wandprint maar was je partner het er niet mee eens?! Nu is je kans, gewoon doen!

Dit artikel is geschreven door interieurstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl