Tips & Tricks

Zo creëer je een industrieel interieur!

Of je voor een industrieel interieur in een fabriek moet wonen? Welnee! Een industrieel interieur creëer je eenvoudig zelf door het gebruik van stoere en robuuste materialen en is bovendien te combineren met iedere andere woonstijl. Met onze tips heb je binnen no time een industriële sfeer in huis!

Bakstenen & beton

De meest opvallende elementen van een industrieel interieur zijn de muren en vloeren, gekenmerkt door beton of bakstenen. Als je in een huis woont dat netjes is afgewerkt creëer je een industriële look met behulp van verf of betonstuc, maar het kan ook met behang. Je vindt tegenwoordig talloze soorten behang met prints van bakstenen of beton. Eén muur van baksteen of beton geeft al meteen een industriële sfeer aan je interieur.

Ook de vloer kan eenvoudig worden voorzien van beton met gietvloeren, maar ook een houten vloer kan prima binnen een industrieel interieur. Denk hierbij aan sloophout of aan een houten vloer met veel structuur.

Voor extra betoninspiratie volg je ons Pinterestbord ‘Ik ga voor… Beton’!

Metaal & staal

Ook metaal en staal zijn onmisbaar voor een industriële woonstijl. Geef je ruimte een stoer accent met een stalen locker, stoelen met metalen poten, of kleine koperkleurige accessoires.

Fabriekslampen & schuifdeuren

Heb je een huis met grote, open ruimtes? Dan zijn schuifdeuren ideaal om wat meer privacy of aparte ruimtes te creëren, terwijl ze tegelijkertijd voor een industrieel tintje zorgen. Op Pinterest vind je verschillende DIY’s voor schuifdeuren. Ook met fabriekslampen geef je je ruimte eenvoudig een industriële look.Je vindt ze bij de kringloopwinkel, maar veel van onze woonwinkels verkopen ook nieuwe lampen met een industrieel design.

Leer & accessoires

Een industrieel interieur gaat goed samen met veel andere woonstijlen, zeker als er gebruik wordt gemaakt van leer. Een chique bank met leren bekleding of landelijke lederen eetstoelen maken je ruimte nog stoerder, terwijl ze tegelijkertijd wat warmte creëren ten opzichte van de andere robuuste materialen binnen de industriële woonstijl.

Maak je industriële interieur af met accessoires, zoals een stoere vintage hutkoffer, oude schoolplaten en een racefiets aan de muur. Ook het gebruik van planten werkt goed in een industrieel interieur, zeker als je wat extra sfeer wilt creëren.

Nog meer inspiratie voor een industrieel interieur? Bekijk en volg ons Pinterest bord ‘Ik ga voor Industrieel'!