Tips & Tricks

Zo haal je de zomer in huis

Nu de temperaturen aardig oplopen en de zomer dan toch echt lijkt te zijn begonnen zoeken we toch ook regelmatig de verkoeling binnenshuis weer op. Maar een lekker zomers sfeertje in huis is dan natuurlijk wel fijn om dat zomerse gevoel vast te houden. Wij geven je in deze blog 5 tips voor een zomers interieur!

1. Haal bloemen en/of planten in huis

Bloemen zijn kleurrijk, fleurig en zorgen direct voor een zomerse look in je interieur! Ga niet voor een volle bos maar kies voor een mooi, luchtig plukbloemboeket in allerlei kleuren om extra nadruk op die zomerse sfeer te leggen. Ook planten helpen mee aan dat zomerse gevoel in huis. Kies voor palmen of cactussen voor die echte zomersfeer.

2. Kies voor lichte kleuren

Het spreekt misschien wat voor zich maar lichte kleuren zorgen voor een zomers interieur. Je hoeft niet alles neutraal te houden, pastelkleuren of het gebruik van 1 fellere, warme tint geven een ontzettend zomerse uitstraling aan je interieur.

3. Gebruik materialen zoals riet en bamboe

Natuurlijke, luchtige materialen maken je interieur zomers. Kies voor riet/stro of bamboe om het vakantiegevoel naar binnen te halen. Denk bijvoorbeeld aan rieten stoelen, een bamboe (hang)lamp of manden voor rond je plantenpotten van stro.

4. Ga voor een hangstoel of hangmat

Een hangstoel of hangmat is natuurlijk niet alleen leuk voor buiten! Tegenwoordig zie je dat deze ook steeds vaker binnen worden gebruikt en wij snappen helemaal waarom. Het is ultiem relaxen in een hangstoel of hangmat en bovendien ziet het er super zomers uit.

5. Hang een klamboe op in de slaapkamer

Lekker natuurlijk, de ramen en deuren open op fijne zomeravonden, maar het ongedierte wat naar binnen vliegt… Dat vinden we allemaal iets minder fijn. Een klamboe op de slaapkamer biedt dan uitkomst! Het is niet alleen praktisch, het staat ook nog eens ontzettend gezellig en zomers! Koop een standaard ronde of ga lekker zelf aan de slag met klamboe-stof om een mooi hemelbed te maken.