Tips & Tricks

Zó maak jij jouw badkamer net ietsje mooier! 6x snelle tips

De badkamer is een plek om tot rust te komen. Om te genieten van een bad, je in te smeren met lekker ruikende body lotion en waar je jezelf op je gemak kunt opmaken. Maar dan is het wel zo fijn dat de badkamer een beetje opgeruimd is en er strak uitziet. Wij delen zes makkelijke én goedkope tips om je badkamer net ietsjes mooier te maken.

1 Mooie verlichting

Het ophangen van een goede lamp op de badkamer wordt vaak vergeten, terwijl fijne verlichting erg veel toevoegt aan je badkamer. Of je nou kiest voor een klassieke kroonluchter of een industriële hanglamp, bij goed licht maak je jezelf makkelijker op. Ook leuk: een dimmerknop, zodat je het licht een beetje kunt dimmen als je in bad gaat, voor een rustige sfeer.

2 Speel met metaal

Koperkleurige accessoires zijn helemaal hip, maar ook brons en goud doen het goed op de badkamer. Handdoekhangers, zeeppompjes, spiegels en wc-rolhouders, ze zijn allemaal verkrijgbaar in koperkleur en geven een leuk accent aan je badkamer.

3 Zorg voor degelijke handdoekhaken

Je kent het vast wel, die handdoek die steeds van dat kleine haakje valt en daar vervolgens maar gewoon niet meer aan wordt opgehangen. Door te investeren in speciale handdoekhaken en –hangers ben je verlost van die slingerende handdoek en droog je je voortaan met een opgedroogde handdoek af. Daarnaast brengen haken jouw lievelingsstijl in de badkamer, door te kiezen voor industriële, klassieke of moderne haken.

4 Een nieuwe spiegel

Hangt er bij jou ook zo’n saaie spiegel zonder lijst? Alleen al door de spiegel te laten inlijsten of een mooiere spiegel op te hangen tover je je badkamer hélemaal om!

5 Zet een trapje neer

Ook een houten ladder tegen de muur behoort tot de laatste badkamertrends. Handig, want je hangt er ook meteen je handdoeken aan op!

6 Nieuwe badmatten

Ligt jouw badmat er al sinds je in dit huis woont? Dan is het wellicht tijd voor een nieuwe! Ga voor een leuk print of kies een mooi geweven kleedje voor een Oosterse stijl in de badkamer.

Genoeg inspiratie opgedaan met onze tips? Bezoek een sanitairwinkel en ontdek vandaag nog de handigste badkamer accessoires!