Trends

3 Ideeën om trendy te tafelen

Bourgondisch genieten, daar houdt toch iedereen van? De tijd van heerlijk samen dineren ligt weer in het verschiet. Nu het kouder aan het worden is, zoeken we elkaar meer op voor warmte en gezelligheid. Samen eten helpt hier natuurlijk bij. Om de hele tafelsfeer wat specialer te maken hebben we hier 3 eettafeltrends voor jou. 

MIX EN MATCH VORMEN EN MATERIALEN

Wat je tegenwoordig veel ziet is een samenhangend geheel door imperfectie en verschillende materialen. In eerste instantie denk je dan aan een chaos op tafel, maar het tegendeel is waar. Gebruik bijvoorbeeld borden van natuurlijke materialen zoals aardewerk in mooie, zachte kleuren. De vormen van deze borden zijn uniek maar maken het toch tot een geheel. Combineer met kleur en materiaal maar laat alles wel op elkaar inspelen.

KIES VOOR OPVALLEND BESTEK

Mooi bestek maakt je tafelsetting. Kies je voor een klassieke look? Ga dan voor sierlijk, zilver bestek. Als je meer het natuurlijke naar voren wil laten komen is goud een leuke optie. Dit geeft een speelse draai aan het geheel. Als de rest van het servies al een druk gevoel geeft is eenvoudig bestek een betere keuze en ook dit zorgt voor eenheid.  

GA VOOR PASSENDE DECORATIE

Om het plaatje af te maken kan tafeldecoratie natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om decoratie. Je kan voor het combineren van verschillende spullen kiezen óf het juist simpel houden door te gaan voor één stuk. Leg bijvoorbeeld een leuk tafelkleed neer in de gewenste kleur, zet wat kaarsen op tafel voor die gezellige sfeer, of zet wat mooie kunstbloemen op tafel die echt dat frisse karakter naar voren brengen.  

Meer inspiratie nodig om trendy te dineren? Klik dan hier voor het Pinterestbord.