Trends

5x inspiratie voor het versieren van je kerstboom anno 2018

Het is weer bijna zo ver. De kerstspullen mogen van zolder gehaald worden en de kerstboom mag opgetuigd worden. Met het optuigen van de kerstboom heeft iedereen, net als bij het interieur, een andere smaak. Er zijn zo ontzettend veel verschillende versieringen te koop, maar wat is nou jouw stijl? Hier 5 keer inspiratie voor het optuigen van je kerstboom in 2018.

De traditionele kerstboom

De traditionele kerstboom is er een waarvan ieder eigenlijk wel van geniet. Dit komt door het hoge nostalgische gehalte, wat perfect is voor een knusse kerst. Deze kerstboom versier je met allerlei verschillende decoraties en dus niet alleen met kerstballen. Je begint met de gele lampjes, daarna begin je met het versieren. Denk bij deze versieringen aan notenkrakertjes, knuffelbeertjes, lintjes, rode plastic kerstballen, kleine kerstmannetjes, kerstengeltjes en sneeuwpoppetjes. Naast dat deze kerstboom super leuk is, is hij ook nog een kindvriendelijk en huisdierproof. Er kan namelijk in principe niks kapot vallen.

De witte kerstboom

Wil je het wat natuurlijker en luchtig houden is een kerstboom versierd met witte decoraties een goede optie. Veel mensen hebben witte muren en daardoor past de boom eigenlijk altijd in het interieur. Daarnaast creëer je door de witte versieringen echt een winterse sfeer. Door wat lichtbruine decoraties toe te voegen en het gebruik van een echte kerstboom wordt die natuurlijke uitstraling nog meer benadrukt.

De luxe kerstboom

Houdt jij van luxe en een beetje glamour? Dan past de luxe kerstboom helemaal in jouw straatje. Versieringen in het goud en zilver nemen hier de overhand. Mooie lichtjes en goud en zilver versterken elkaar en laten de boom helemaal glinsteren. Ga voor mooie kerstballen, geel licht, slingers en een imponerende piek. Door alle de boom met alle decoratie als een mooi geheel op te tuigen krijg je echt die feestelijke en luxe sfeer.

De kleurrijke kerstboom

Als je neigt naar iets meer gewaagd is een bonte kerstboom een spontane en leuke optie. Eigenlijk combineer je hierbij allerlei kleuren, vooral felle en vrolijke kleuren als roze, oranje, blauw, en groen. Het leuke bij deze boom is dat niks te gek is. Je kan voor normale lichtjes kiezen, maar ook voor gekleurde lichtjes. Ook kan je als je kinderen of kleinkinderen hebt samen versieringen maken, wat de boom ook nog eens een stukje persoonlijker maakt.

De eenvoudige kerstboom

Als je niet van tierelantijntjes houdt en eigenlijk geen moeite wil doen om die boom op te tuigen kan je ook gaan voor een kerstboom met alleen lampjes. Wat wel een leuk effect geeft en het spuiten van nepsneeuw op de takken van de kerstboom. Dit geeft toch een kerstsfeer in huis waar je geen moeite voor hoeft te doen, ideaal als je achter het motto ‘less is more’ staat.

Kijk voor meer kerstinspiratie op 'woonwinkel wbb’.