Trends

5x je slaapkamer inrichten met de woontrends van 2018

Wil jij je slaapkamer graag een nieuwe look geven met de nieuwste woontrends? Lees snel verder voor inspirerende ideeën aan de hand van de woontrends van 2018.

Woontrend: luxe stoffen

Economisch staan we er steeds beter voor. De crisis is achter de rug en men kan zich weer meer luxe veroorloven. Dit zien we terug in de woontrends van de afgelopen en komende jaren. Daarin zien we ook steeds meer luxe.

Luxe materialen die de komende tijd dan ook meer voorkomen zijn fluweel en velours. Dit kun je in de slaapkamer mooi verwerken door fluwelen kussentjes op je bed te plaatsen. Daarnaast zijn er ook steeds meer fluwelen, moderne meubels. Bijvoorbeeld een mooie fluwelen leesstoel in de hoek van je kamer of een fluwelen stoel voor bij de make-up tafel.

Chique metalen

Goud-, brons- en zwart kleurige metalen zullen ook steeds vaker voorkomen. Deze passen goed bij een luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, kandelaren en spiegelranden in het goud of brons. Goud en brons geven je slaapkamer niet alleen een rijke uitstraling, ze benadrukken ook je persoonlijkheid en zorgen voor een gezellige sfeer!

Fleur je kamer op met ... bloemenprints

Een trend die de slaapkamer erg doet opfleuren is bloemenprints. Dit zullen we veel gaan tegenkomen. Bijvoorbeeld op behang of een dekbedovertrek met een groot bloemen canvas erop en een zwarte achtergrond.

Deze trend is ook mooi te combineren met gouden metalen. Denk maar aan een dekbedovertrek met zo’n bloemen canvas, op een hemelbed met gouden metalen randen. Wanneer je geen hemelbed hebt, kun je bloemenprints combineren met gouden nachtlampen aan de muur of op je nachtkastje.

Woontrend: colorblocking

Colorblocking is een trend die je slaapkamer er gezellig en speels doet uitzien. Hoe pas je colorblocking toe? Door bijvoorbeeld je muur meerdere kleuren te geven of de kleur van je dekbed aan te passen op de kleuren van je slaapkamer meubels en de kleuren van je muur.

Colorblocking kun je toepassen door verschillende tint van dezelfde kleur te gebruiken of juist kleuren te gebruiken die erg van elkaar verschillen, maar wel bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan een roze met grijze dekbedovertrek met daarbij lichtblauwe en witte kussentjes op het bed.

Geometrische vormen

Het toepassen van geometrische vormen is goed te combineren met colourblocking. Hoe? Ga bijvoorbeeld voor behang met verschillende geometrische vlakken in allemaal een andere kleur. Vind je het iets teveel van het goede om je hele muur aan te passen? Geometrische vormen zijn ook leuk als dekbedovertrek of als kussentjes.

Er is tegenwoordig zelfs kunst voor aan de muur in geometrische vormen. Vaak in de vorm van een dier dat bestaat uit allemaal kleinere driehoeken. Ga voor een stoere, robuuste uitstraling met een metalen stierenhoofd in geometrische stijl. Welke trends van 2018 ga jij in je slaapkamer verwerken? Wij zijn benieuwd!