Trends

Trends kerst 2019

Haal jij ieder jaar dezelfde kerstversiering van zolder of vind jij het leuk om per jaar het huis anders te decoreren met kerst? Of wellicht ga je voor een combinatie van beiden: jouw all time favorites aanvullen met wat nieuwe, trendy kerstdeco en leuke doe-het-zelf knutsels. Wij zetten de kersttrends 2019 voor je op een rijtje!

Warme kleuren

Qua interieurkleuren zie je langzaamaan meer warme tinten verschijnen: okergeel, bordeauxrood, terracotta, goud. Deze trend leent zich ook ontzettend goed voor de kerst natuurlijk: kerstdecoratie in deze kleuren geeft een extra warme uitstraling.

Roze

Ook roze is niet te missen. Er zijn zelfs compleet roze kunstkerstbomen verkrijgbaar! You love it or you hate it maar één ding is zeker: met een roze boom val je wel op!

Bonte mix

Nu we het toch over kleuren hebben… De bonte mix is weer terug van weggeweest! Een ratjetoe van kleurige kerstballen fleurt de boel lekker op. Ook qua vormen zien we van alles in de winkels hangen: kerstballen in de vorm van flora, fauna, eten, noem maar op! En zeg nou zelf: kerstballen in de vorm van je huisdier of lievelingseten zijn toch hartstikke leuk?!

Back to basic

Aan de andere kant zien we dat minimalisme ook sterk aan terrein wint, het begint al bij de soort boom. Een ceder wordt steeds vaker verkocht als kerstboom, terwijl deze smal en aardig kaal is. Aangekleed met enkele hangers in rustige kleuren zoals wit of zwart, zonder glitter en vaak ook geen glanzende kerstballen maar bijvoorbeeld ornamenten van mat papier.

Kerstkrans

Daarnaast is de kerstkrans terug van weg geweest! Maar dan wel in een vernieuwd jasje. Een ronde, metalen hanger met wat droogbloemen en (kerst)takken eraan. Olijftakken of eucalyptus kan ook, of een combinatie van al het voorgenoemde. Enerzijds neemt de decoratie dan wel af op de kerstkrans, anderzijds neemt de grootte ervan toe! Hele grote kransen met diameters van een meter of zelfs nog meer zijn een hit op social media. Wil je een kerstkrans met een andere vorm: gebruik dan een metalen hanger in de vorm van een ster en decoreer deze!

Papieren sterren

Over sterren gesproken: de papieren kerstster is ook dit jaar weer een hit! Men raakt ze nog niet beu en decoreert er flink op los met de papieren ster. Leuk om voor het raam te hangen of boven de kersteettafel. Met of zonder lampjes erin, in verschillende kleuren of lekker basic in wit of zwart. Het mag en kan allemaal!

Alvast heel veel woongezelligheid toegewenst deze kerst namens Woonboulevard Breda XXL!