Trends

Dé keukentrend van 2018: woonkeukens

De woonkeuken trend brengt wonen en koken samen. De keuken wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt om te koken, maar ook om gezellig te tafelen, te borrelen of te werken. Er wordt dus steeds meer tijd doorgebracht in de keuken. Daarom is het belangrijk dat deze plek gezelligheid uitstraalt en goed is ingericht. We geven hier een aantal inspirerende ideeën voor de perfecte woonkeuken.

Verbinding tussen keuken en woonkamer

In een woonkeuken smelten de keuken en woonkamer samen. Hierdoor ontstaat er een grote open ruimte. Wil je voorkomen dat de ruimte kaal daardoor kaal lijkt? Vul de ruimte op! Bijvoorbeeld door een kookeiland met bar stoelen of een grote eettafel. Zo kan je tijdens het koken gezellig blijven kletsen met je gezelschap. Heb je wat minder ruimte? Los dit op met een hoge tafel tegen de muur en barkrukken. Zo kun je alsnog gezellig kletsen tijdens het koken en er samen zitten of eten.

Woonstijlen

Woonkeukens komen voor in iedere stijl. Het mooiste is wanneer je in de keuken dezelfde stijl aanhoudt als in de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een scandinavische woonkamer met veel houten accenten? Gebruik dan dezelfde kleur hout in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor houten ladenkasten of snijplanken. Past jouw woonkamer meer binnen de industriële stijl? Richt de keuken dan in met zichtbare metalen pijpen om het keukengerei aan te hangen, brick of metro tegels voor de wand en industriële lampen boven het kookeiland. Maak de look af met een betonnen, houten of zwart tafelblad en een metaalkleurige afzuigkap. Zo zijn er nog veel meer stijlen voor je keuken. Een algemene tip voor woonkeukens is om het rustig te houden. Monochrome keukens zijn nu weer hip. Dit houdt in dat de keuken grotendeels één kleur is. Bijvoorbeeld wit of zwart. Laat ook de bovenkasten weg en bewaar zoveel mogelijk keukengerei in grote brede lades en lage kasten voor een rustige uitstraling.

Woonacccessoires

Niet alles hoeft te worden opgeborgen. Heb jij stijlvolle keukenaccessoires die perfect passen bij de stijl van je woonkeuken? Zet die op het kookeiland of keukenblad om de stijl compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan houten snijplanken, een strak messenblok, een kleurvolle mixer of een stijlvolle espressomachine. Maak je woonkeuken daarnaast persoonlijk met accessoires die laten zien wie jij bent! Het mag natuurlijk wel uitstralen dat je er leeft. Ga voor een mooie bos bloemen op het kookeiland of keukenblad, zet een mooie schaal met fruit neer of een mand met leuke tijdschriften. Ben jij fan van de woonkeuken en ga je binnenkort een keuken kopen? Loop een rondje op de Woonboulevard Breda XXL voor meer inspiratie of bekijk keukens op onze website. Lees ook meer over de woontrends van 2018!