Trends

De leukste tuintrends van 2018!

Staan jouw tuinmeubelen ook alweer buiten? Met het prachtige voorjaarsweer wil je natuurlijk lekker van je tuin genieten! Daarom hebben wij de leukste en mooiste tuintrends van 2018 voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Natuurlijke elementen in de tuin

Natuurlijke elementen zijn nu helemaal hot. We kwamen ze al in meerdere woontrends van 2018 tegen. Dit komt omdat de botanische trend al een tijd erg populair is. De tuin hoeft dit jaar niet meer zo strak ingericht te worden als voorheen. En dat komt goed uit! Want wat meer gezelligheid en warmte bereik je al gauw met natuurlijke elementen. Ga bijvoorbeeld voor zwerfkeien in verschillende kleuren en maten om een leeg plekje op te vullen.

Niet alleen de tuin maar ook de meubels hebben dit jaar een natuurlijke look. Tuinmeubelen en terrasmeubels bestaan namelijk steeds vaker uit rotan, bamboe en wicker. Het fijne van deze materialen is dat ze perfect bij een natuurlijke tuin passen. Verder zijn ze ook nog eens heel licht, gemakkelijk te verplaatsen en duurzaam!

Uiteraard mogen planten niet ontbreken in je natuurlijke tuin. Je kunt ze op veel verschillende manieren laten terugkomen. Gewoon door planten neer te zetten natuurlijk maar denk ook eens aan een groene muur door beplanting of mossen. Verder zien we door de botanische trend ook steeds vaker plantenprints in accessoires. Bijvoorbeeld op kussentjes, dekentjes, of schalen en servies. Leuk voor als je ook in stijl buiten wilt eten!

Industriële tuin

Dit klinkt misschien raar na alles over de natuurlijke tuin, maar toch zien we dit jaar ook meer metaal in de tuin. De industriële trend, die we al een paar jaar binnenshuis zien, is zich naar buiten aan het verplaatsen. Invloeden van deze robuuste, stoere stijl zien we steeds vaker in de tuin. Denk aan aluminum lampen aan de muur en aluminium loungesets voor een gezellige avond of een middagje in de zon.

Tuin vol luxe

Ontspannen en genieten na een lange dag werken is ontzettend belangrijk. Heb je je huis ontzettend comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien? Dan is het tijd om dit ook in je tuin voor elkaar te krijgen. We zien steeds vaker buiten douches en sauna’s. Buiten douches zijn heerlijk relaxend voor een beetje afkoeling na een middagje in de zon. Ook mooi is een jacuzzi ingebouwd in een houten of natuurstenen terras. Voor de ultieme ontspanning! Hoe gaat jouw ideale tuin van 2018 eruit zien?