Trends

De nieuwe woonstijl Japandi

De nieuwste woontrend op het gebied van interieur is Japandi. Japandi staat voor Scandi en Japan. Het is een mix tussen de Scandinavische en Japanse woonstijl.

Scandinavisch wonen is al jaren een trend. Veel hout, rustige kleuren en designer stukken. De Japanse woonstijl is minimalistisch, bevat veel organische vormen (natuur en ambacht), een lichte basis met een stukje contrast door zwarte elementen. Voeg deze twee stijlen samen en je hebt dus Japandi: een minimalistische woonstijl in neutraal kleurenpalet die toch warm en gezellig oogt. 

Het gebruik van hout

Door hout te combineren met natuurtinten zoals beige, bruin, taupe, wit en zwart krijg je eigenlijk al direct een Japandi basis. Eerder schreven we al over walnoot als trend qua hout, dit type hout past heel goed als Japanse tegenhanger van de lichte houttinten zoals je bij de Scandinavische woonstijl ziet. En ja, deze twee soorten hout kunnen prima gecombineerd worden omdat de rest binnen de Japandi woonstijl zo rustig is en de houtkleuren ver genoeg uit elkaar liggen. 

Toch gezellig

Het strakke wat heel kil kan overkomen bij minimalistische interieurs wordt onderbroken wanneer je organische vormen gebruikt en items die qua structuur heel warm ogen. Zo kun je toch knus wonen, ondanks dat het minimalistisch is. Denk hierbij aan papier march√© vazen, linnenlook gordijnen, niervormige spiegels en ronde tafels. Natuurlijke materialen zoals jute en rotan kunnen minimaal toegevoegd worden, maar niet te veel anders oogt het alweer Scandiboho; een woonstijl die gebasseerd is op Scandinavisch wonen en bohemien invloeden. 

Producten in Japandi stijl

Op Woonboulevard Breda XXL vind je veel producten die perfect passe bij de nieuwe Japandi woonstijl. Kom je er nog niet helemaal aan uit hoe je deze stijl thuis kunt toepassen? Neem foto's mee van thuis en vraag zeker om advies in de winkels! Veel inspiratie- en shopplezier!