Trends

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is een steeds populairder wordend thema, en dat is maar goed ook! Een stukje milieubewustzijn gericht op wonen; dat is een win-win situatie voor iedereen! Maar duurzamer wonen, hoe doe je dat nu eigenlijk? We weten wat je qua huis zelf kunt doen: goed isoleren, verouderde CV-ketels vervangen voor waterpompen, zonnepanelen gebruiken… Maar wat kun je qua interieur doen om duurzaam te wonen?

Natuurlijke materialen

Kies voor natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn vaak eerlijke materialen: Denk aan hout, bamboe, riet, rotan, natuurlijke stoffen zoals wol, katoen, vilt, jute, hennep. Ook worden er steeds meer producten gemaakt van gerecycled materiaal zoals glas of plastic. Allemaal prima keuzes om te overwegen wanneer je voor je interieur gaat shoppen.

FSC-keurmerk

Ook bij de inrichting van je woning valt een hoop te winnen op het gebied van duurzaam wonen. Kies bijvoorbeeld voor FSC-gekeurd hout wanneer je nieuwe, houten meubels aanschaft. Dit keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. Het FSC-logo is op vele meubelverpakkingen te vinden.

Verf

Toe aan een ander kleurtje op de muren? Kies dan voor duurzame verf. Veel verfsoorten bevatten giftige stoffen die vrij komen bij het verven en het uitharden van de verf. Dit geldt ook voor verf op waterbasis. Kies voor verf die vrij is van deze stoffen maar natuurlijke pigmenten bevatten. Voorbeelden van duurzame merken verf zijn Fairf, Farrow & Ball, Vestingh Lab ECO paint en Mommy Paint.

Verlichting

Vervang je gloei- en halogeenlampen door ledverlichting. Eén ledlamp gaat ongeveer 20 jaar mee, verbruikt 85% minder energie en bevat geen gevaarlijk kwik. Een hele simpele manier dus om energie te besparen en bovendien hoef je jarenlang niet meer naar je lampen om te kijken qua vervanging.

Hergebruik je interieuritems

Die ene tafel voldoet misschien niet meer aan je woonwensen, maar wellicht kun je er nog wel een hele leuk wandplanken set van maken! Of maak van dat ene plaid leuke kussenhoezen. Met een creatieve blik naar de items in huis kijken kan niet alleen voor verrassende elementen in je interieur zorgen, het zorgt er ook voor dat je je interieuritems optimaal – en dus duurzaam verantwoord – gebruikt.

Duurzaam woonwinkelen

Ook op Woonboulevard Breda XXL zijn onze winkels steeds meer bezig met duurzaam wonen. Zo kun jij verantwoord komen shoppen! Nog wat hulp nodig? Onze medewerkers in de winkels helpen je graag met tips en advies!