Trends

Een kloddertje roze hier, een tintje groen daar: de trendkleuren van nu

Door het vele thuis zitten afgelopen weken gecombineerd met het lenteseizoen wat aangebroken is, is het bij veel mensen gaan kriebelen om in huis aan de slag te gaan. Vooral door die heerlijke lentezon pakken mensen ook weer meer naar kleur, daarom is het hoog tijd om jullie op de hoogte te brengen van de huidige kleurtrends!

Kleur van het jaar

Ieder jaar komen er steeds meer bedrijven met een ‘Kleur van het jaar’. Maar is deze kleur ook echt een tint die trendwatchers veel hebben gespot of gewoon een manier om een nieuwe kleur onder de aandacht te brengen? Zo zagen we dat afgelopen jaar Flexa met ‘Tranquil Dawn’ kwam als trendkleur (een mintgroene tint), maar zagen we als algemene trend dat roze en roestbruine kleuren hun opmars hadden. Een complete tegenhanger dus qua kleuren.

Contrast

En misschien is dat juist waar het om gaat: contrasten in trendkleuren. Bij het hippe roze geeft donkerblauw namelijk een mooi contrast en bij roest en terracotta tinten staan frisse, lichtere groentinten mooi. Is dit allemaal te kleurrijk voor je dan kun je het natuurlijk ook bij 1 kleur houden en vanuit daar een kleurenpalet maken. We zien dit jaar heel veel natuurtinten gebaseerd op terracotta. Combineer dit met beige en (licht)bruine tinten en je zult zien dat het een prachtig geheel vormt met kleur maar toch rust uitstraalt.

Trend kleuren

Mint was een paar jaar geleden ontzettend populair en is nu dus terug van weg geweest. Daarnaast noemde ik ook al even de kleur bruin die we steeds vaker gaan zien. Nog een kleur die lang niet gebruikt werd als trendkleur is Mauve. Mauve zit tussen aubergine paars en roze in. Een prachtige tint voor wanneer je lichtroze net te soft vind en meer diepte wilt.
Nog een verrassing: citroengeel! We spotten deze kleur steeds vaker als accentkleur in interieurs die verder een rustige basis van voornamelijk zwart, wit en bruin hebben.

Feit is dat er steeds meer kleur gebruikt wordt in huis. De ‘alles wit’ trend zal altijd populair blijven, maar je ziet dat mensen steeds meer durven en uitproberen. Kleur maakt een huis persoonlijk en sfeervol, wat fijn thuiskomen is.