Trends

Een stijlvol interieur, met kinderen

Je past een aantal keer in je leven je interieur aan, en deze aanpassingen zijn vaak afhankelijk van je levensfase. De baby-, peuter- en kleuterfase is er zo een. Elke leeftijd vraagt vaak om aanpassingen. Hierbij enkele tips om jullie met zorg uitgekozen interieur toch stijlvol te houden.

1. De perfecte box

Niemand wordt echt blij van een grote box in zijn woonkamer, behalve dan van wat erin ligt natuurlijk ;-) Afhankelijk van de afmetingen en je budget kun je uit ontelbare varianten kiezen, of zelfs een box op maat laten maken.

Er is wat mij betreft één grote voorwaarde waaraan een box moet voldoen en dat is functionaliteit. Daarom hebben wij gekozen voor een witte box op wieltjes mét opberglade. Handig om kleine spulletjes op te bergen, en de box eenvoudig te verplaatsen voor de schoonmaak en voor de gezelligheid. De box accessoires passen qua kleur en stijl in ons interieur.

Alle kleuren, materialen en vormen bij elkaar, kunnen ervoor zorgen dat het onrustig zal ogen… uiteraard, kinderen mogen spelen en je mag in je interieur echt wel terugzien dat er kinderen leven.

2. Opbergen van

Als alles ‘zorgvuldig’ door de kinderen op de vloer is uitgestald, zie je pas hoeveel speelgoed er in huis is. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte in je woonkamer hebt!

Om die reden hebben wij ons tv-meubel op maat laten maken, en daarbij gekozen voor drie uitschuifbare lades om onder andere het kleine speelgoed in op te bergen. Hugo kan er eenvoudig bij en alles is in een handomdraai weer opgeborgen zodat we in de avond weer kunnen genieten van een opgeruimd huis.

Een opberger hoeft geen ‘speelgoed’ te schreeuwen. Met het gebruik van een klepbank, canvaszakken, kist op wielen, manden en of stalen bakken, kan je het perfect op laten gaan in je interieur. Geef het mooie speelgoed en kindertekeningen een plekje op een plank of kast.

3. Kinderhoek

Zorg voor één plek die speciaal is ingericht als speelhoek. Klinkt misschien heel logisch, maar ik zie vaak dat er toch meerdere plekken in huis worden toegeëigend. Creëer een origineel en functionele hoek en leg daar de focus op.

4. Speelkleed

Een speelkleed is heel erg functioneel en fijn voor je kindje, een tip om deze aan je baby wensenlijstje toe te voegen! Het zorgt voor veel speelplezier van baby tot aan kleuter, en het is daarnaast ook prettiger spelen dan op een koude ondervloer.

Een kleed met bijvoorbeeld een autoweg is al speelgoed op zich dus zoek goed naar de variant die bij je interieur én je kind past. Voer ‘speelkleed’ op google in en je krijgt honderden verschillende varianten te zien. Hierbij kun je denken aan variaties in functionaliteit (binnen-buiten gebruik), materiaal, vorm, kleur, speelmotieven, ‘maak het zelf’ varianten en van budget aankoop tot aan echte designkleden.

Met de komst van onze tweede kindje maakt de box binnenkort weer zijn intrede in de woonkamer. Los van de gezellige bende die het soms oplevert, kijk ik er erg naar uit. En wat de toekomstaanpassingen zijn bij een kleuter, junior en tiener… dat zien we dan wel weer. Ik leer ze gewoon wat opruimen is, of ze gaan gewoon héél vroeg het huis uit ;-)

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt? Volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest. 
Dit artikel is geschreven door interieurontwerpster Neeltje Fiévez. Zij is eigenaresse van Origineel Styling