Trends

Goedkope meubels? 4 tips!

Je woning leuk en stijlvol inrichten kan best prijzig zijn. Niet iedereen beschikt over voldoende budget om luxe design meubels en accessoires uit te zoeken. Hoe kun je toch een gave stijl creëren met goedkope meubels en betaalbare alternatieven? We geven je 4 tips!

1. ACCESSOIRES MAKEN HET VERSCHIL

Heb je goedkope meubels gevonden, maar missen ze een spannende uitstraling? Of kunnen de meubelstukken wel wat meer kleur gebruiken? Zoek er dan gave accessoires bij en maak de aankleding compleet! Een eenvoudige bank fleurt al flink op wanneer je er kleurrijke sierkussens op legt. Of zoek een mooi bijpassend kleed om over je bank of fauteuil te draperen. Dergelijke accessoires kunnen de gehele uitstraling van het meubelstuk veranderen en de sfeer in huis flink verhogen.

2. OUDE MEUBELSTUKKEN OPKNAPPEN

Staan er nog oude meubels op zolder of in de berging? Of heb je oudere meubelstukken in huis staan waar je eigenlijk wel op uitgekeken bent? Geef ze een tweede leven door ze grondig op te knappen of op te leuken! Goedkope meubels creëer je met wat creativiteit helemaal zelf. Het opknappen van dergelijke meubels is ook ideaal voor bijzondere vondsten in kringloopwinkels. Met de juiste aandacht zijn veel meubelstukken weer helemaal hip te maken:

Begin door eventuele oude verflagen te verwijderen. Behandel het materiaal vervolgens zorgvuldig voor en voorzie het meubelstuk tenslotte van een nieuw likje verf. Wees hier niet te voorzichtig mee en ga lekker experimenteren voor de gaafste resultaten. Kies er bijvoorbeeld voor om meerdere verflagen aan te brengen, elk een andere bijpassende kleur. Vervolgens schuur je met fijn of grof schuurpapier op verschillende plekken wat laagjes verf weg, zodat je een verweerde vintage look krijgt.

Ook leuk en eenvoudig: vervang eens de grepen en handvaten van meubels waar je op uitgekeken bent. Nieuwe handgrepen hoeven niet duur te zijn en kunnen het meubelstuk toch een hele andere look geven. Combineer dit met een nieuw verfje voor een maximale metamorfose. Meer weten over het opleuken van goedkope meubels? Lees dan onze blog ‘Klein budget? Zo zorg je ervoor dat je goedkope meubels stralen!’.

3. IKEA MEUBELS PIMPEN

IKEA biedt volop keuze in handige en betaalbare meubels, wat ideaal is bij de zoektocht naar goedkope meubels. Wat sommigen dan weer jammer vinden: je komt deze meubels bij veel mensen in huis tegen. Wil je kiezen voor betaalbaar en tegelijkertijd toch een uniek interieur creëren? Kies er dan eens voor om de gangbare meubelstukken van de IKEA te pimpen!

Met een aantal grote of kleine aanpassingen kun je zelf een geheel nieuwe uitstraling realiseren. Een nieuw verfje en het toevoegen van enkele accessoires kan al een wereld van verschil maken! Wil je hiervoor inspiratie opdoen? Lees dan onze blog over IKEA hacks.

4. RONDNEUZEN OP DE MEUBELBOULEVARD

Wil je efficiënt goedkope meubels scoren? Kom dan eens langs bij Woonboulevard Breda XXL! De diverse woonwinkels hebben alles in huis om voor een gunstige prijs je woning in te richten. Er zijn regelmatig aanbiedingen en zeker tijdens de XXL sale kun je flink je slag slaan. Naast meubels vind je hier ook de mooiste woonaccessoires om je meubelstukken mee op te leuken. Zo wordt een inspirerend interieur voor ieder budget haalbaar!