Trends

Greenery: kleur van het jaar 2017

Een frisse geelgroene tint, dat is greenery de kleur van het jaar 2017 uitgeroepen door kleureninstituut Pantone. Misschien niet een kleur waar je zo snel aan denkt wanneer je aan de slag gaat met je interieur. Wij laten je zien hoe je deze kleur in je woning toepast. Een vrolijke en frisse kleur die perfect is voor het voorjaar.

Symbolische kleur

De kleur greenery is een symbolische kleur die staat voor een nieuwe start. De kleur doet je denken aan het begin van de lente. De bomen krijgen weer bladeren, planten krijgen nieuw blad en de natuur herstelt zich na een dorre wintertijd. Pantone wil deze elementen uit de natuur met de kleur Greenery naar binnen halen.

Het instituut denkt namelijk dat wij daar behoefte aan hebben, als mens in een altijd bewegende en drukke omgeving. Hoe drukker we het hebben hoe meer we de behoefte krijgen om terug te gaan naar de basis, de natuur. Greenery is de rust waarnaar we op zoek zijn. Door deze kleur te gebruiken in je interieur haal je een klein beetje natuur naar binnen in je woning.

Daarnaast staat groen natuurlijk bekend als een rustgevende kleur. Het is de kleur van vertrouwen, balans en optimisme. Kortom: een kleur die ieder huishouden wel kan gebruiken. Maar misschien niet de makkelijkste kleur om toe te passen in je interieur. Wij vertellen je hoe je deze kleur subtiel kan verwerken in ieder interieur en hoe je ‘m combineert met andere woontrends die je nu veel ziet.

Kleurencombinaties met greenery

We kunnen ons voorstellen dat je niet staat te springen om de kleur greenery, maar met de volgende kleurencombinaties past deze felle en uitgesproken kleur toch in ieder interieur. De kleur sluit beter aan bij de neutrale pastelkleuren die we de afgelopen tijd veel hebben gezien dan je in eerste instantie denkt.

Zoals bijvoorbeeld de zachtroze tinten die het afgelopen jaar erg trendy waren. Voeg bijvoorbeeld naast poederroze accessoires ook eens groene accessoires toe aan je interieur. Bij groene accessoires kun je denken aan vazen en kruiken van groen glas, maar natuurlijk ook aan planten met mooie groene bladeren.

Maar de kleur greenery is ook prima te combineren met een neutraal interieur. Is de basis van jouw interieur grijs? Groen en grijs gaan prima samen. Maar ook wanneer je een interieur met verschillende bruintinten hebt is greenery een prima accentkleur. Wanneer je het idee van een fel groene muur, bank of vloerkleed loslaat en meer denkt in details zoals accessoires en planten zul je zien dat de kleur greenery eigenlijk een geweldig idee is!

De botanische woontrend

Natuurlijk sluit de kleur greenery ook perfect aan bij de botanische woontrend die we de afgelopen tijd veel zien. In de botanische woontrend speelt de kleur groen de boventoon, van groene muren tot groene meubels en accessoires. De kleur groen die je bij deze woontrend in de basis ziet is alleen wel vaak wat zachter en/of donkerder dan de kleur greenery. Maar juist de combinatie van verschillende tinten groen past perfect bij deze woontrend.

Benieuwd hoe je deze woontrend toepast in je interieur? Dat is vrij simpel. Je kunt er voor kiezen om een muur een groen kleurtje te geven of kiezen voor een voor een gave groene fauteuil. Maar ook zonder drastische aanpassingen kun je de botanische woontrend en de kleur greenery in je interieur toepassen. Simpelweg door heel veel planten toe te voegen aan je interieur. Combineer het misschien met een paar groene vazen, kruiken, kussens of hang een gave print op met daarop planten en bladeren.

Planten in een groen interieur

Met planten maak je je interieur helemaal af. Kies voor planten met mooie grote groene bladeren om de kleur greenery (nog) meer terug te laten komen in je interieur. Vul het aan met leuke vetplantjes en schattige cactusjes om een botanisch gevoel te creëren. Door in je interieur hoekjes te creëren met daar een combinatie van grote en kleinere planten geef je extra veel sfeer aan je interieur.

Planten die goed passen bij deze woontrend zijn bijvoorbeeld de goudpalm (areca), pauwenplant (calathea), de drakenbloedboom (dracaena), de gatenplant (philodendron monstera) en de olifantsoor (alocasia). Stuk voor stuk hebben deze planten prachtige tropisch ogende planten die een groene touch aan je interieur geven.

Greenery op de meubelboulevard

Kom eens een dagje winkelen op de meubelboulevard om inspiratie op te doen voor deze woontrend en kleur van het jaar. Onze woonwinkels zijn altijd gevuld met de leukste woonaccessoires en meubels die aansluiten bij de laatste woontrends.