Trends

Heart wood: kleur van het jaar 2018

Heart Wood van Flexa is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018. Laat je inspireren hoe je deze warme kleur het beste kunt gebruiken in je interieur. 

De kleur laat zich het beste omschrijven als een warme, neutrale tint met een paarse-roze ondertoon een een fleugje grijs. Wellicht vind je deze kleur in eerste instanantie opvallend en heftig. Wanneer je de kleur echter op de muur ziet zul je zien dat het eigenlijk een hele rustige kleur is. 

Het leuke aan Heart Wood is dat het een kleur is die heel goed matcht met andere kleuren, zonder dat het meteen erg druk wordt. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met grijsgroen, blauw, paars, wit of grijs. Het is een kleur die tevens heel goed past in allerlei verschillende woonstijlen. Zo maakt het een wat koeler interieur iets warmer en geeft het een stoer interieur nét een wat zachtere touch. Afhankelijk van de lichtinval is Heart Wood steeds weer anders. Soms neigt de kleur meer naar grijs terwijl hij op een ander moment weer een stuk paarser/rozer is.  

Qua accessoires past Heart Wood heel goed bij goud en messing. Ook verschillende houttinten en het frisgroen van planten staat prachtig bij deze kleur. 

Je kunt ervoor kiezen om Heart Wood toe te passen op een klein muurtje, voor net dat beetje kleur in huis. Het is echter ook een hele geschikte kleur om een hele wand mee te verven. Door de warmte geeft het direct een heel rustig en comfortabel gevoel. Precies wat Flexa voor ogen had met deze kleur! 

Kortom; Heart Wood is een hele toegankelijke kleur waarmee je allerlei kanten op kunt.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan eens op ons Pinterestbord "ik ga voor Heart Wood." Lees ook meer over andere woontrends van 2018!  

Zou jij deze kleur toepassen in jouw interieur?  

Bron: www.mevrouwblond.nl