Trends

Het mag weer: de herfst in huis halen

De dagen worden weer korter, in de nachten kan het flink afkoelen en de extreme hitte heeft zich al een tijdje niet meer laten zien. We voelen een overgang aankomen: de herfst staat weer voor de deur!

Op het gebied van interieur en decoratie brengt de herfst prachtige kansen met zich mee. We brengen weer meer tijd binnenshuis door en dan is extra sfeer en aankleding zeker de moeite waard. Maar hoe haal je die heerlijke herfstsfeer in huis? We helpen je op weg met deze supertips voor de herfst!

Warme herfstkleuren

Denkend aan de herfst hebben we allemaal al wel een beeld van de typische herfstkleuren. Trek je dit door naar het interieur, dan zien we dat terug in de warme kleuren geel, oranje, bruin en rood. Ook koper en goud passen perfect bij dit kleurenpalet.

De keuze voor deze kleuren kun je in je interieur zo ver doortrekken als je zelf wilt. Breng het bijvoorbeeld terug in je keuze voor meubilair of wanden, of houdt het eenvoudiger en pas de kleuren alleen toe bij de keuze voor woonaccessoires.

Geen fan van dit herfstige kleurenpalet? Richt je dan op andere natuurlijke tinten als groen, bruin en wit. Zo haal je toch het natuurlijke gevoel naar binnen zonder te kiezen voor de typerende herfstkleuren.

Knuffelbare kussens en zachte kleedjes

In de herfst is er weer volop ruimte om los te gaan met de leukste woonaccessoires. Wat extra warmte in huis halen staat centraal in de keuze voor de accessoires en materialen. Wat dacht je van heerlijke zachte kussens met zachte materialen als wol en vilt?

Ook kleden dragen bij aan de behaaglijke sfeer. Kies voor een hoogpolig vloerkleed in de woonkamer en zeg gedag tegen koude voeten tijdens de gure herfstdagen. En op de bank is ook volop ruimte voor decoratieve kleedjes. Warme (fleece) plaids en aaibare schapenvachtjes bieden heerlijk comfort en zorgen tegelijkertijd voor een knusse uitstraling.

De natuur naar binnen halen

Dat zomerse buitengevoel toch nog even vasthouden en tegelijkertijd een warme sfeer creëren? Haal de natuur naar binnen! Een rondje in het bos of park wandelen levert al snel allerlei leuke natuurlijke accessoires op om de sfeer binnenshuis mee te verhogen.

Dennenappels, kastanjes en eikeltjes kunnen gebruikt worden om een mooie krans mee te decoreren of om een decoratieve schaal mee te vullen. Combineer dit eventueel met sfeerlichtjes om direct wat extra licht in huis te halen. Zelfs los op tafel of naast een lantaarn komen deze materialen al snel tot hun recht. Wees creatief en experimenteer om zelf tot de gaafste resultaten te komen!

Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooi herfstboeket en decoratieve groenten zoals mais en pompoenen om meer natuurlijke elementen in huis te brengen.

Tijd voor kaarsjes

Nu het weer sneller donker wordt is het hoog tijd om de kaarsjes weer tevoorschijn te toveren. Kaarsen werken niet alleen sfeerverhogend, ze bieden zelfs letterlijk wat extra warmte! Daarnaast mag geur ook zeker niet vergeten worden: niets is fijner dan de heerlijke geur van kaneel om in de echte herfstsferen te raken. De juiste geurkaarsen maken de beleving pas écht compleet!

Met kaarsen kun je eveneens eindeloos combineren en variëren. Kies je voor schattige waxinelichthouders, robuuste lantaarns en windlichten of juist voor een stijlvolle kandelaar? Of groepeer eens meerdere grotere kaarsen bij elkaar op een dienblad en kleed het geheel verder aan met de natuurlijke materialen die je verzameld hebt.

Met deze tips helpen we je graag op weg om de perfecte herfstsfeer te creëren in huis. Hoe zorg jij voor de perfecte sfeer dit najaar?