Trends

Je tuin en je huis bij elkaar betrekken? Hoe doe je dat? Zes tips!

Met het Nederlandse weer is het niet altijd vanzelfsprekend dat je iedere dag lekker van je tuin kan genieten. Een manier om dat toch zo veel mogelijk te doen, is door je tuin en interieur als één geheel te zien. Met deze tips breng je ze bij elkaar.

Tip 1) kies voor binnen en buiten dezelfde vloer(tegel).

Hierdoor creëer je samenhang en lijkt niet alleen de ruimte groter, maar betrek je de tuin optimaal bij de binnenruimte. Zorg er wel voor dat de tegels die je kiest voor binnen ook buiten gebruikt kunnen worden, dat wil zeggen dat ze tegen weer, wind en vorst moeten kunnen.

Tip 2) laat je verlichting doorlopen naar buiten

Met een goed lichtplan in huis kan je enorm veel sfeer bereiken. Waar veel mensen niet aan denken is dat je tuinverlichting een zeer goede aanvulling kan zijn op je verlichting binnen. Kies voor lijnen die van binnen naar buiten doorlopen. Zo creëer je diepte en zichtlijnen. Als je voor armaturen kiest die aansluiten bij de armaturen die binnen zijn toegepast, krijg je meer eenheid.

Tip 3) maak gebruik van een (tussen)muur

Vaak loopt een binnenmuur door naar buiten. Door deze muur buiten in dezelfde materialen af te werken als de binnenmuur loopt deze optisch door.


Tip 4) zo open mogelijk

Zorg voor zicht naar je tuin! Hoe beter je je tuin kan zien hoe meer je het gevoel hebt dat het één ruimte is. Zorg voor veel glas, zoals een schuifpui of vouwdeur met weinig kozijn en profielen. Bijkomend voordeel is dat er heel veel licht naar binnen valt.

Tip 5) kies voor dezelfde stijl en kleurstelling

Buiten betrek je bij binnen door je meubels en de overige sfeer in je tuin aan te laten sluiten bij je interieur. Heb je veel industriele meubels, breng dan ook industriele elementen in je tuin aan. Heb je een strak interieur, zorg er dan juist voor dat je tuin ook strak is. Kleuren die je in je interieur gebruikt kan je terug laten komen in je tuin. Dit kan door middel van bloemen uiteraard, maar ook door kussens, bloempotten of een leuk beeld.


Tip 6) zorg voor beplanting bij de gevel.

Door planten dichtbij je gevel te plaatsen, kan je ze simpelweg goed zien vanuit je huis. Zorg er uiteraard voor dat je nog wel verder je tuin in kan kijken. Hierdoor krijg je diepte en lijkt het groter.

Door woonstyliste Daniëlle Verhelst van Daniëlle Verhelst Interieur & Styling