Trends

Landelijke meubels

Is landelijk jouw favoriete woonstijl? Wie kiest voor landelijke meubels kiest voor een gemoedelijk en romantisch interieur. Lees in deze blog alles over een landelijk interieur.

Plattelandsgevoel

Landelijke meubels zijn erg populair in nederland. Maar wat houdt de woonstijl ‘landelijk’ nu precies in? Een landelijke stijl in je interieur wil zeggen dat je een ‘plattelandsgevoel’ creëert met je meubels. Woorden die kenmerkend zijn voor landelijke meubels: traditioneel, klassiek, warm en gemoedelijk. Het is dus totaal anders dan bijvoorbeeld een moderne inrichting waar strakke lijnen en rechte hoeken centraal staan. Een landelijke inrichting staat voor het buitenleven en ambacht.

Kenmerken van landelijke meubels

Wat zijn nu typische landelijke meubels? Je zorgt voor een landelijke sfeer in je woonkamer door te kiezen voor rustieke meubels, houten meubels en lichte kleuren. Buffetkasten in het wit of crème kleur zijn veelvoorkomende meubels die je kunt aantreffen in een landelijk interieur. Maar denk bijvoorbeeld ook aan teakhouten eettafels en houten bijzettafels.

Materialen

Het meest voorkomende materiaal in een landelijke inrichting is hout. Andere materialen die veel gebruikt worden, zijn steen en stoffen zoals katoen & linnen. Daarnaast worden warme materialen als wol en dierenvachten vaak gekozen bij het inrichten van een woonkamer in landelijke stijl. Het zijn eigenlijk allemaal materialen die direct afkomstig zijn uit de natuur en niet veel bewerkingen ondergaan hebben.

Kleuren

Landelijke meubels worden gekenmerkt door lichte, rustige en natuurlijke kleuren en materialen. Voorbeelden van veelvoorkomende kleuren zijn:

  • Pasteltinten
  • Hele lichte kleuren zoals wit, offwhite en crème
  • Lichtgrijs
  • Bruin
  • Taupe

Vormen

In een landelijke inrichting passen organische en abstracte vormen, denk aan boomstam krukjes of een vloerkleed van dierenvacht.

Accessoires

Wat betreft accessoires is er veel mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor oude voorwerpen, houten kisten, foto’s in lijstjes, manden, houten dienbladen, lampen van stof zoals kant et cetera. Meer inspiratie nodig? Bezoek een woonwinkel op woonboulevard breda xxl!

Ga voor een landelijke stijl

Een landelijke stijl is perfect voor het bereiken van knusheid en een gemoedelijke sfeer in je huis. Heb je een hectische levensstijl? Of ben je dol op de natuur en wil je dit laten terugkomen in je interieur? Kies dan voor landelijke meubels. Bekijk online onze meubelen of kom langs in een van de woonwinkels van Woonboulevard Breda XXL.