Trends

Vintage look, terug van weggeweest!

De Vintage look is weer helemaal terug van weggeweest. De Vintage look is creatief en gedurfd en combineert eigentijdse meubelen met klassieke elementen uit de vorige decennia. Meubelen, woonaccessoires en stofferingen met een vintage look zien eruit alsof ze al heel lang meegaan en veel hebben meegemaakt. De producten hebben een verhaal en stralen nostalgie uit.

De Vintage look heeft elementen van begin 1900 tot met met de jaren ’80 van de vorige eeuw. Vergrijsd geel, olijfgroen, loodgrijs, petrol blauw maar ook pasteltinten en felle kleuren komen terug in het kleurenpallet. Kies een stijlperiode die je het meeste aanspreekt en combineer deze kleuren met elkaar. De wat donkerdere tinten uit de jaren ’50 of de fellere kleuren zoals oranje en geel uit de jaren ’60.

Combineer Vintage meubelen met moderne varianten, bijvoorbeeld een Vintage stoel in combinatie met een strakke moderne tafel. Let er bij het mixen van Vintage meubelen op dat de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Blauwe tinten combineren goed met groen en bruine tinten met grijs.

De vormgeving van Vintage meubelen zijn geïnspireerd door de geschiedenis in vorm en in detail. De meubelen en accessoires hebben organische, geometrische en gebogen patronen. Denk bijvoorbeeld aan een bank met ronde vormen en de knalkleur oranje uit de jaren ’60, niervormige tafels, Panton hanglampen of een oude secretaris.

Ook in behang zien we de Vintage look helemaal terugkomen. Behang heeft een aanzienlijke invloed op de sfeer en ambiance van een ruimte aangezien het direct in het oog springt bij het binnenstappen van een kamer. Met een breed scala van kleuren en patronen kunnen verschillende stijlen worden gecreëerd. Van grote prints van bloemen of meesterwerken van beroemde schilders, tot retro vormen en kleuren.

Bij Woonboulevard Breda XXL vindt u ruim 50 meubelwinkels met heel veel enthousiaste adviseurs. Die staan elke dag voor u klaar en helpen u graag en geheel vrijblijvend om kleuren en stijl met elkaar te combineren. Kom gewoon eens langs en laat u inspireren.