Trends

Wat zijn de woontrends voor 2020?

Met het najaar wat officieel begonnen is en woonmaand oktober in volle gang, is het hoog tijd de woontrends voor 2020 met je door te nemen. Laat je inspireren en wees welkom op Woonboulevard Breda XXL wanneer het gaat kriebelen om er in huis mee aan de slag te gaan!

Warme kleuren

Er is geen ontkomen meer aan: warme kleuren zijn here to stay. Ook al maakten Histor en Flexa afgelopen maand hun kleuren van het jaar 2020 bekend en waren dit koele tinten, op de VT Wonen beurs, Pinterest en Instagram spotten wij toch echt bijna alleen maar warme tinten. Terracotta, rood en bruintinten vormen hierin de boventoon. Ook zien we dat oker en goud nog steeds ongekend populair zijn. Deze laatste twee tinten matchen namelijk ook erg mooi bij de warme kleuren.

Natuurlijke en rijke materialen

Qua materiaalgebruik zien we eigenlijk twee trends gecombineerd: allereerst het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan zeegras, riet, bamboe en linnen. Deze natuurlijke materialen passen erg mooi binnen het warme kleurenpalet zoals hierboven besproken!

Anderzijds zien we juist weelde in de vorm van drukke, botanische prints en rijke stoffen zoals (rib)fluweel. Zulke stoffen geven ook een warme en luxe uitstraling en zorgen voor een echte hotel chic sfeer in huis.

De kunst van imperfectie

Weg met de strakke interieurs waarin symmetrie de boventoon voert! Imperfecte interieurs zijn stukken spannender, sfeervoller en persoonlijker. Dus ga lekker aan de slag met accessoires en maak spannende combinaties in materialen, kleuren en producten. Durf en streef niet naar het perfecte plaatje. Het gaat er immers om dat je je fijn moet voelen in jouw eigen interieur!

Duurzaamheid

We denken steeds meer na over de items die we aanschaffen voor in huis. Hoe is het gemaakt, waarvan is het gemaakt? Is er wel een eerlijk proces aan vooraf gegaan? Koopjesjagen doen we met zijn allen graag, maar mensen zijn steeds meer bereid om te investeren in producten wanneer ze dan ook de zekerheid hebben dat dit duurzame producten zijn. De winkels aan Woonboulevard Breda XXL  gaan uiteraard helemaal mee in deze ‘trend’ en zijn transparant over herkomst en productontwikkeling. Heb jij onze blog al gelezen met tips om duurzamer te wonen?

Multifunctioneel

De vierkante meters waarop we wonen worden steeds duurder en minder, dus we moeten goed nadenken over onze inrichting. Dat het mooi en smaakvol moeten zijn is één ding, maar functionaliteit is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Items die op meerdere manieren te gebruiken zijn of waar je goed mee kunt variëren hebben een streepje voor. Zo creëer je én binnen een handomdraai een andere look én heb je extra praktische interieurproducten. Denk bijvoorbeeld aan modulaire banken, uitschuiftafels, wandsystemen en bijzettafels die dienstdoen als salontafel, laptoptafel en opbergplek.

En? Kriebelt het al om aan de slag te gaan?