Trends

Winter blues

Geniet van de Winter Blues!

Wist je dat geen kleur meer rustgevend is dan blauw? Het is namelijk bewezen dat de kleur blauw je hartslag en je bloeddruk verlaagt en een gevoel van rust bevordert. Misschien is het geen gek idee om dit kalmerende effect deze winter in je huis toe je passen.

Blauw werkt namelijk in elke kamer. Een mooie marine blauw is prima geschikt voor de slaapkamer en helder blauw frist je woonkamer lekker op. Wees echter voorzichtig met de koele blauwe kleuren want die maken een ruimte koud. Ze zijn wel uitermate geschikt voor de badkamer.

Durf bijvoorbeeld ook eens je plafond aan te pakken met een lichte kleur blauw en witte kroonlijsten of witte balken. Het brengt charme en sfeer in je huis. En je hoeft er vaak niet eens de huidige kleuren van je muren voor aan te passen.

Wanneer je nog een beetje angstig bent om de muren of het plafond aan te pakken begin dan eerst met blauwe meubels. Blauwe elementen trekken de aandacht. Mooie side- of eettafels met accenten in blauw of turkoois. Of een stoere bank in denim. Vind je een blauwe tafel of bank een te grote stap, begin dan met accessoires.

Accessoires maken het gemakkelijk en betaalbaar om blauw te omarmen. Mooie gordijnen, kussens, vazen of een prachtig schilderij. Accessoires zijn er in overvloed, tegen elk budget en in elke tint van de kleur blauw.

Veel plezier met de winter blues dit jaar!

Bij Woonboulevard Breda XXL vindt u ruim 50 woonwinkels met heel veel enthousiaste adviseurs. Die staan elke dag voor u klaar en helpen u graag en geheel vrijblijvend om kleuren en stijl met elkaar te combineren. Kom gewoon eens langs en laat u inspireren.