Trends

Woontrend 2018: Go Green!

We schreven al over een belangrijke woontrend: hout in het interieur. Met de terugkomst van hout zien we een algemene trend opkomen. Natuurlijke materialen mogen weer de overhand gaan krijgen in je interieur! Ook bloemen en planten zijn daarbij meer dan welkom. Hierbij geldt: hoe meer hoe beter! Wordt 2018 het jaar waarin we allemaal een groene oase creëren in huis? Wij zeggen: Go green!

Planten nemen het over

2018 staat in het teken van groen in huis! Planten mogen weer gezien worden en zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Ben jij er klaar voor om een zee van groen te omarmen? Wie liever niet te groots uitpakt, kan er toch voor kiezen om planten subtieler toe te voegen aan het interieur, als mooie accessoires die de meubels accentueren. Plaats planten in stoere, robuuste potten om die ene kast of kruk net wat meer te benadrukken, zonder dat het ‘too much’ is.

Ook in de vertrekken waar je het minder snel verwacht, maken planten een opmars. Geef je toilet of badkamer net dat beetje extra door deze te decoreren met prachtige planten. Creëer een natuurlijke sfeer met hangplanten, varens en mos. Het leuke van deze woontrend? Al deze planten voegen niet alleen sfeer toe, maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid! Ze zuiveren de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit. Zo zit jij nog lekkerder in je vel terwijl je geniet van je ‘groene’ interieur.

Rotan in huis

In het verlengde van de woontrend rondom hout maakt ook rotan weer een flinke terugkeer. Stoelen, tafels, krukjes, manden. Zelfs accessoires zoals rotan lampenkappen zien we terug in het interieur. Deze unieke toepassingen laten zien dat rotan veelzijdiger is dan we gewend zijn!

Wat voor materiaal is rotan precies? Rotan is een soort liaan die veel te vinden is in subtropische gebieden. Daar groeit deze sterke liaan aan de rotanpalm. Het materiaal wordt gevlochten en zo verwerkt tot allerlei leuke meubels en accessoires. Rotan is weer terug van weggeweest en weet weer de weg naar onze huizen en harten te vinden.

Marmer keert terug

Niet alleen hout en rotan maken een opmars. Ook natuursteen krijgt weer nadrukkelijker een plekje in huis. Marmer heeft een luxueuze uitstraling en kan de ruimte net even wat extra’s geven. Daarbij past marmer perfect bij de industriële interieurs die nog steeds erg geliefd zijn. Vooral echt marmer krijgt als materiaal weer aandacht, waar dat de afgelopen jaren vaak nog kunststof kopieën betrof.

Kies letterlijk voor groen

In het kleurgebruik zien we bij de diverse woontrends verschillende donkere kleuren terugkeren. Een warme uitstraling staat hierbij centraal. Zo is zwart verdreven door donkerbruin, die als primaire kleur de overhand gaat krijgen in vele interieurs. Combineer dit donkerbruin met donkergroen om een warme en natuurlijke uitstraling te creëren. Deze kleurencombinatie past bovendien weer perfect bij het hout en de andere natuurlijke materialen in huis. En ook de vele planten passen perfect in dit plaatje!

Zie je deze woontrend helemaal zitten? Of ga je liever voor een andere uitstraling van je interieur? Bekijk nu alle woontrends van 2018 om de perfecte keuze te kunnen maken!