Trends

Woontrend 2018: hout in het interieur

Haal je houten bijzettafeltje maar van zolder want deze woontrend is terug! Hout is weer hip en daar zijn wij blij mee, want hout geeft een warme uitstraling aan je interieur. Benieuwd hoe jij hout op leuke manieren in je interieur kunt verwerken? Je leest het hier!

Hout bij verschillende interieurstijlen

Hout past perfect bij de verschillende stijlen woontrends van dit moment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een industrieel interieur, scandinavisch interieur of een botanisch interieur. Vooral in een wat robuuster, industrieel interieur zorgt hout voor een warmere, maar toch stoere uitstraling. Hout kan je op verschillende manieren in je interieur verwerken.

Houten vloer

Iets wat we weer veel gaan zien met deze woontrend is een houten vloer. Niet alleen authentieke houten vloeren maar ook look-a-like houten vloeren worden steeds vaker gekozen. Denk hierbij aan keramische houtlook vloertegels. Het voordeel hiervan is dat deze minder snel beschadigen.

Onder houten vloeren zullen we de visgraatvloer veel gaan terugzien. Dit is ideaal voor een unieke look van je houten vloer en past ook perfect bij een wat stoerdere industriële look.

Verwerk je hout in de vloer of de wanden van de badkamer dan geeft het juist een gezellige, sauna-achtige sfeer. Een plek waar je helemaal tot rust komt dus!

Woontrend: houten meubels

Daarnaast zullen we ook houten meubels weer vaker zien. Hoewel je hierbij misschien al snel denkt aan die oude houten kast van je oma, kan dit ook veel moderner. Tegenwoordig wordt hout vaak gecombineerd met donker staal. Dit geeft een stoere look en sluit weer prachtig aan bij een industrieel interieur.

Denk hierbij aan een kast met houten planken en stalen randen. De bakkerskast zien we nu bijvoorbeeld erg veel. Deze is leuk voor in je woonkamer, keuken en zelfs je werkkamer. Daarnaast zijn er ook tafels, zoals eettafels en salontafels met een houten blad en stalen poten. Perfect voor een wat stoerder interieur en eenvoudig te combineren.

Houten woonaccessoires

Houten accessoires geven een natuurlijk accent aan je interieur. Zo wordt er bij deze woontrend veel gedaan met houten boomstronken. Denk hierbij aan een boomstronkjes als kaarshouders, boomstronken als wijn houders en boomstronken als leuke krukjes. Denk daarnaast aan houten planken die nog enigszins lijken op boomstronken of houten planken, bevestigd aan de muur met leren straps voor een stoere boekenplank of opbergplek.

Hoe ga jij hout in je interieur verwerken? Kies je voor een natuurlijke touch, of vul je je industriële interieur aan met stoere houten meubels en details?