Trends

Zo dek je jouw eettafel anno 2018

Voorheen draaide het met name om wat er óp de borden lag, in plaats van op wat voor borden je de gerechten voorschotelde. Servies was meer bijzaak. Tegenwoordig is dit anders, het servies mag namelijk weer gezien worden! Sterker nog, je vindt het in allerlei verschillende soorten stijlen. Van werelds servies in imperfecte vormen tot aan chique gedekte tafels: dít zijn de drie trends op dit gebied. 

Go natural

Het gebruik van natuurlijke materialen zie je niet alleen in het interieur terug, maar ook in servies. Naast dat het meer body geeft aan je gedekte tafel, geeft het ook een warme uitstraling aan het geheel. De verschillende serviescollecties bestaan uit natuurlijke materialen zoals hout, keramiek, aardewerk en beton.

Wat deze trend nog wel het meest natuurlijk maakt, is dat imperfecte randen en verschillende structuren mag. Dit maakt het authentiek en speels, waardoor de gedekte tafel meer gaat leven. Naast het servies als basis, is het mooi om er een houten tapasplank aan toe te voegen, of geweven onderzetters. Kies voor mokken van keramiek en serveer bakjes van beton(look). Wil je graag een kleurtint aan het geheel toevoegen? Kies dan voor een zachte pasteltint. Als tafeldecoratie kun je deze natuurlijke trend afmaken door takken met mooie, verfijnde bladeren verticaal in het midden van de tafel neer te leggen. Wil je het subtieler aanpakken, voeg dan een klein takje toe aan je servetring.

Vrolijk vintage

Vintage is weer helemaal terug van weggeweest. Het fijne met deze trend is dat álle combinaties mogen, het kan niet gek genoeg zijn! Door dit (vaak) handgemaakte servies te gebruiken bij het dekken van je tafel, geef je tevens een uniek karakter aan je tafel. Ook hier zie je imperfectie terugkomen. Je vindt dit servies namelijk in allerlei soorten vormen.

Heb je een grote eettafel? Het gebruik van grove materialen met robuuste afwerking past hier mooi bij. Om het bij het zomerseizoen aan te laten sluiten, is het gebruik van vrolijke kleuren een ware must. Woonwinkel Trendhopper heeft diverse handgemaakte serviesseries met ieder een eigen verhaal. Dit aardewerk past goed wanneer je een vrolijke vintage tafel wilt creëren. 

Chique de friemel

Ben jij van het tafelen in stijl? Dan past een chique gedekte tafel perfect bij jou. Wie denkt dat chique een tijdloze trend is, heeft het mis. Anno 2018 bestaat een chique gedekte tafel namelijk niet alleen uit een wit tafelkleed met wit servies, maar uit veel meer dan dat. Zo wordt er dit jaar gekozen voor goud of koperkleurig bestek. Deze tint vind je vervolgens terug in de kandelaren op tafel. Om het geheel niet kil te maken, is de toevoeging van marmer of zachte pasteltinten een stijlvolle optie. Besjes of kleine takjes zorgen voor een vrolijke toevoeging aan de tafel. Als je denkt aan chique, is anno 2018 de tint zwart ook niet meer weg te denken. Omdat zwart snel hard over komt, kun je het beste het onderbord in het zwart nemen. In combinatie met goud of koperkleurig bestek staat dit zeer classy. 

Combineer en op los!

Het leuke van deze drie trends is dat ze alle drie goed eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Dus kun je niet kiezen, en wil je alle drie de serviestrends in je kast hebben staan? Ga dan eens voor de volgende combinatie:

Om de natuurlijke touch zichtbaar te maken, kies je het vintage servies in vrolijke, zachte groentinten. Door de toevoeging van een tak met bladgroen, betrek je nóg meer natuur bij je tafeldecor. Om het geheel die chique uitstraling te geven, voeg je goudkleurig bestek toe, wit tafellinnen en witte servetten. Et voilà, je hebt dé perfecte combinatie!

Meer servies inspiratie nodig? Check dan ons Pinterestbord: Ik ga voor zomers servies. Naast bijzonder servies ook een bijbehorende tafel kopen? Vind de perfecte bijpassende eetkamertafel bij de woonwinkels op onze meubelboulevard!