Trends

Zomers slapen

We kunnen de Hollandse zomers niet vergelijken met die van bijvoorbeeld Curaçao, of een ander tropisch eiland maar hoe je het wendt of keert, zodra de zon door de gordijnen schijnt en je slaapkamer lekker opwarmt krijg je direct een zomers gevoel.

Maar wist je dat je ook op de dagen dat de zon niet vol schijnt je het zomerse gevoel in je slaapkamer kunt krijgen? Dat bereik je onder andere door frisse kleuren te gebruiken. Niet alleen op de vloer, de muren of het plafond maar juist ook in de toepassing van het beddengoed en de accessoires. Gooi de sombere en donker gekleurde overtrekken de deur uit, kies nieuwe hoezen voor de kussens en vervang de gordijnen door licht gekleurde exemplaren. Een bestaande donkere slaapkamervloer hoef je niet per seizoen opnieuw te gaan kleuren. Gooi er eens een fleurig gekleurd karpet overheen en bouw het zomerse gevoel in uw slaapkamer van de bodem af aan op.

Licht is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een zomers gevoel in je slaapkamer. Daglicht zorgt namelijk voor een goedwerkende biologische klok en met een beetje zon erbij maak je ook nog eens vitamine D aan. Kies echt voor lichte gordijnen of haal ze gewoon helemaal weg. Want wat is er nu lekkerder wakker worden: het geluid van een kille wekker of het zachte daglicht dat voorzichtig door je ogen heen schijnt? Het enige dat nu nog ontbreekt is een zacht zomers briesje op je huid. Zet je raam lekker open en ventileer je slaapkamer. Dat heeft niet alleen een goede invloed op jouw levensduur maar zelfs op dat van je matras. Ben je bang voor ongedierte? Dan hebben we een ruime keuze in horren, vliegengordijnen en zelfs klamboes. Maar ook het hoge scherpe zoemen van een mug laat je weten dat het zomer is. En die kan wat ons betreft niet lang genoeg duren. Slaap lekker.


Bij Woonboulevard Breda XXL vindt u ruim 50 woonwinkels met heel veel enthousiaste adviseurs. Die staan elke dag voor u klaar en helpen u graag en geheel vrijblijvend om kleuren en stijl met elkaar te combineren. Kom gewoon eens langs en laat u inspireren.