Inspiratieblog

10 kleine interieurveranderingen voor een nieuwe look

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent een frisse start. Ook voor je interieur! Geen zorgen, je hoeft niet meteen je hele huis op z'n kop te zetten; soms maken kleine veranderingen al een wereld van verschil. Hier zijn 10 eenvoudige interieurveranderingen om je huis een nieuwe look te geven zonder al te veel moeite.

  1. Wissel van indeling

Je hoeft niet gelijk nieuwe meubels te kopen om je huis een nieuwe look te geven. Verander gewoon de opstelling van je meubels! Zo krijg je een hele andere dynamiek in de kamer. Het kan niet alleen de ruimte visueel verbeteren, maar soms kom je erachter dat een andere opstelling ook nog eens veel praktischer is!

 

  1. Nieuwe kussens en dekens

Voeg wat nieuwe kussens of dekens toe aan je bank of bed en ze lijken als nieuw! Door een nieuwe accentkleur toe te voegen kun je op een makkelijke manier de hele look van het meubelstuk veranderen. Kies kleuren die passen bij het seizoen of ga voor een opvallend patroon om de ruimte levendiger te maken.

 

  1. Planten toevoegen

Planten kunnen je interieur net wat meer ‘af’ maken. Breng die natuur dus lekker naar binnen! Ze voegen niet alleen een vleugje groen toe, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en brengen een rustgevende sfeer. Let wel op de locatie waar je de plant zet. De behoefte van licht en water is voor iedere plant verschillend. Laat je adviseren in de winkels, zoals Ikea.

  1. Kunst aan de muur

Door kunst aan de muur op te hangen krijgt de ruimte ook een hele nieuwe look. Hang een nieuw kunstwerk op of wissel bestaande kunstwerken tussen kamers, dat kan ook al een heel ander effect geven. Kunst kan een krachtige manier zijn om een statement te maken en je ruimte te personaliseren.

 

  1. Wissel van accessoires

Zet wat van je decoratieve accessoires op een andere plek of ruil ze om met items uit een andere kamer. Het zal je verbazen hoe iets simpels als het verplaatsen van een vaas een compleet nieuwe uitstraling kan geven.

 

  1. Nieuwe verlichting

Goede verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van een ruimte. Verander je lampenkappen of voeg nieuwe lampen toe en kijk wat het doet voor je ruimte. Een industriële lamp geeft een compleet ander effect dan bijvoorbeeld een kroonluchter. Doe inspiratie op in onze winkels, zoals Lampenlicht.nl, en laat je zeker ook adviseren in de winkel. Neem bijvoorbeeld een foto mee van je interieur en vraag wat hier goed bij zou passen.

pexels-houzlook-com-3797991.jpg

  1. Spiegels

Spiegels kunnen niet alleen een ander effect geven, ze kunnen je ruimte ook groter laten lijken! Plaats spiegels strategisch om meer licht in de kamer te weerkaatsen en de illusie van extra ruimte te creëren. Denk ook goed na over de stijl van je spiegel. Tegenwoordig zie je veel spiegels met organische vormen. Je kunt ook juist voor een klassieke spiegel met lijst gaan.

 

  1. Verandering van textiel

Een andere textuur kan veel met een ruimte doen. Wissel je gordijnen, tapijten of tafelkleden om voor iets nieuws! Dit voegt niet alleen nieuwe kleuren toe, maar kan ook de algehele sfeer van de ruimte veranderen. Zo geeft een glad vloerkleed een heel ander effect dan een hoogpolig vloerkleed.

 

  1. Accentmuur

Wil je écht even iets anders? Overweeg dan het schilderen van één muur in een opvallende kleur of met een interessant patroon. Dit geeft de ruimte een onmiddellijke opfrisbeurt! Als je het leuk vindt kun je vervolgens de ruimte aanvullen met accessoires in de nieuwe kleur. Zo krijg je een stijlvol geheel.

 

  1. Inspirerende quotes of foto's

Een heerlijk project voor het nieuwe jaar: voeg een muurcollage toe met inspirerende quotes of foto's die waardevol voor je zijn. Dit kan een persoonlijke touch toevoegen aan je ruimte. Je kunt bijvoorbeeld van elke maand in 2024 je leukste foto ophangen. Over een jaar heb je een vrolijk overzicht van de 12 mooiste momenten van 2024!

pexels-dmitry-zvolskiy-2082089.jpg

Je hoeft geen grote renovaties te plannen om je huis nieuw leven in te blazen. Door slimme en kleine veranderingen door te voeren, kun je je huis een opfrisbeurt geven en het hele jaar door van een vernieuwde omgeving genieten. Het is tenslotte een nieuw jaar, en bij een nieuw jaar hoort een nieuw begin! Doe inspiratie op in onze winkels en bedenk wat jij dit jaar aan gaat pakken.

 

De beste wensen voor 2024 van Woonboulevard Breda XXL!