Inspiratieblog

Badkamertrends 2023

Badkamertrends 2023

We trekken de woontrends door naar de badkamer, ton-sur-ton, organische vormen en de Scandinavische stijl. Wij zijn fan! Dit zijn onder andere ook dé badkamertrends van 2023. Ontdek snel meer en maak jouw badkamer helemaal 2023 ready!

It’s time to relax

Even wat tijd voor jezelf, de badkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Daarom is het wel zo prettig dat deze ruimte ingericht is, precies hoe jij dit fijn vindt. In 2023 zien we de mooie trend: ton-sur-ton zijn opmars nemen en wij worden er blij van! Door de rustige, aardetint kleuren maak je van je badkamer een prachtig kleurenpalet in een sereen geheel. Stijl deze trend bijvoorbeeld af met een toffe plant of hout(look) accessoire.  

Duurzaamheid & besparen

De energieprijzen stijgen de pan uit, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen. We beginnen bij het begin: het ontwerp. Kies voor een tijdloze badkamer zodat je hier zo lang mogelijk plezier van hebt. Maak gebruik van duurzame materialen: hout, keramiek, glas of natuursteen. Daarnaast kun je ook denken aan een waterbesparende douchekop. Hiermee bespaar je maar liefst 50% minder water! Duurzame aanpassingen kun je dus gemakkelijk zelf doorvoeren zonder daar gelijk de hele badkamer voor op de schop te gooien. Kijk naar welke efficiënte mogelijkheden er voor jouw badkamer zijn en ga aan de slag!

Alles op een rijtje

We zetten alle badkamertrend van 2023 voor je op een rijtje:

  • Ton-sur-ton: combineer verschillende aardetintkleuren met elkaar en creëer een mooi, sereen kleurpalet.
  • Organische vormen: laat diverse vormen terugkomen in je badkamer. Kies voor een organische wasbak, spiegel of tandenborstelhouder. Met deze trend kan je alle kanten op!
  • Scandinavisch: Lichte kleuren, strakke look en de perfecte combinatie met organische vormen. Breng deze trend met hout(look) accessoire en groene planten samen in een sfeervol geheel.
  • Duurzaamheid: bespaar waar mogelijk op het ontwerp, materialen en badkameronderdelen. Zo kun je aanzienlijk veel geld besparen in het gebruik van jouw stijlvolle badkamer.

Ga je mee in één van de trends of doe je de nodige kostenbesparende aanpassingen? Creëer de badkamer van je dromen met één van de bovenstaande tips. Bij Woonboulevard Breda XXL vind je verschillende badkamerwinkels zoals Sanisale, X2O, Grando of Brugman. Kom langs en doe alvast inspiratie op voor jouw nieuwe badkamer!