Inspiratieblog

Creëer een harmonieus geheel van het eetgedeelte en het zitgedeelte in de woonkamer

De woonkamer wordt vaak verdeeld in twee delen; het zitgedeelte en het eetgedeelte. Hoe maak je van deze delen in de woonkamer nou éen samenhangend geheel? Het klinkt misschien simpel, maar je bent zeker niet de enige als deze vraag in je hoofd speelt. Wij hebben een aantal handige tips om deze vraag te beantwoorden.

Zorg voor een open indeling

Het eerste wat in je opkomt is natuurlijk het vermijden van fysieke scheidingen tussen de twee gedeeltes, zoals muren of room dividers. Dit laat je ruimte niet alleen aanvoelen als éen geheel, het laat het ook daadwerkelijk éen geheel zijn. Maar, hier houdt het nog niet bij op. Wanneer de ruimte éen fysiek geheel is, is het ook van belang om logische looproutes te creëren in de woonkamer. Zo ontstaat er een natuurlijke flow tussen de twee gedeeltes.

Houd één meubelstijl aan

Om de twee gedeeltes samen te brengen is het van belang om één meubelstijl aan te houden. Heb je bijvoorbeeld een moderne bank, zorg er dan voor dat de eettafel en stoelen ook in die moderne stijl zijn. Daarnaast kan het gebruik van een hoofdkleur in beide gedeeltes zorgen voor verbinding. Hierbij kun je dan weer passende kleuren toevoegen door bijvoorbeeld kussentjes, vloerkleden en accessoires. Gebruik één kleurenpalet die in beide gedeeltes terugkomt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Riant Stoutenbeek of Pronto Wonen om inspiratie op te doen voor jouw woonkamer.

Gebruik van texturen en groen

Het gebruik van overeenkomende texturen is een manier om een harmonieus geheel te maken van de woonkamer. Wanneer je bijvoorbeeld een houten eettafel hebt, kun je dit terug laten komen in het zitgedeelte door het gebruik van houten bijzettafeltjes, plankjes of een houten salontafel. Ook kun je door het gebruik van planten niet alleen leven in de brouwerij brengen, maar kun je ook continuïteit krijgen tussen de twee gedeeltes. Zo creëer je dus nog een extra visuele link in beide gedeeltes van de woonkamer.

Laat de verlichting terugkomen

Laat de verlichting in de woonkamer in je voordeel werken om één geheel van je woonkamer te maken. Doe dit bijvoorbeeld door een opvallende lamp boven de eettafel te hangen en vergelijkbare lampen terug te laten komen in het zitgedeelte. Neem een kijkje bij Goossens Wonen & SlapenRivièra Maison of een van onze andere winkels om te kijken welke verlichting het best bij jou past.

Balans en gemeenschappelijke elementen

Door deze tips kun jij de verschillende gedeeltes in de woonkamer tot één geheel smeden. De hoofdlijn van de tips is duidelijk: het gaat om balans en gemeenschappelijke elementen. Denk hierbij niet alleen aan visuele verbinding, maar ook aan functionele verbinding. Doe je dit goed, dan zal je woonkamer weer als een samenhangend geheel aanvoelen en is de harmonie terug. Bekijk onze winkels om te kijken bij welke winkel jij het best terecht kunt.