Inspiratieblog

Een werkplek in je woonruimte creëren? Dat doe je zo!

Thuiswerken is niet langer de uitzondering, maar eerder de regel geworden. Daarom is de wens voor een thuiskantoor enorm gegroeid. Maar wat als je geen ruimte over hebt om als kantoor te gebruiken? Creëer je werkplek gewoon in je woonruimte! In deze blog delen we tips hoe kun je een productieve werkomgeving kunt inrichten, zonder een hele kamer op te geven. 

Ga voor meubilair dat ruimtebewust en flexibel is 

Begin met slimme keuzes in meubilair. Denk aan inklapbare bureaus, tafels die gemonteerd zijn aan de wand of een bureau dat dient als een decoratief element wanneer het niet in gebruik is. Zo behoud je de flexibiliteit om de ruimte aan te passen wanneer dat nodig is.

Minimalisme met maximale functionaliteit

Minimalisme is de sleutel, maar dat betekent niet minder opbergruimte. Kies meubels met ingebouwde opbergruimte, zoals koffietafels met lades of banken met verborgen vakken. Op die manier kun je werkgerelateerde items gemakkelijk opbergen wanneer je klaar bent met werken, waardoor de ruimte opgeruimd en netjes blijft.

Strategische plaatsing van werkruimte

Wanneer je kiest voor een thuiskantoor in de woonkamer, is het belangrijk om goed na te denken over de plek waar je de werkruimte plaatst. Kies een hoek die visueel afgebakend kan worden met behulp van een tapijt, planten of een slimme indeling van meubels. Zo zorg je voor een scheiding tussen werk en ontspanning.

Aangepaste verlichting: sfeervol en functioneel

Verlichting bepaalt de sfeer van elke ruimte. Zorg daarom voor voldoende natuurlijk licht, maar investeer ook in aanpasbare kunstmatige verlichting. Een bureaulamp met verschillende lichtsterktes zorgt voor een veelzijdige werkruimte, waarin je geconcentreerd kunt werken én kunt ontspannen.

Maak je plekje eigen met personalisatie en decoratie

Voeg een persoonlijk tintje toe aan je werkruimte door middel van decoratie. Denk aan inspirerende quotes op de muur of zet foto's van dierbaren neer. Een plantje op je bureau doet het ook altijd goed. Door de ruimte te personaliseren, creëer je een positieve en motiverende omgeving.

Voeg afscheidingselementen toe

Als de ruimte het toelaat, kun je overwegen om afscheidingselementen toe te voegen, zoals scheidingswanden of boekenplanken. Deze bieden niet alleen visuele scheiding maar ook extra opbergruimte. Daarbij kan het er ontzettend leuk uitzien! 

Een werkplek in een woonruimte moet functioneel, comfortabel en mooi zijn. Slimme meubelkeuzes, verborgen opbergruimte en goede verlichting zijn enkele manieren om een fijne werkplek te creëren. Met een beetje flexibiliteit kun je een ruimte aanpassen aan verschillende behoeften. Doe nog meer inspiratie op in onze winkelsBekijk onze openingstijden en plan je bezoek.