Inspiratieblog

Haal de lentekriebels in huis

Haal de lentekriebels in huis

De lente hangt weer in de lucht, dus het is de hoogste tijd om je interieur op te laten opbloeien. Het toevoegen van zachte kleuren, vrolijke accessoires en frisse designs kan je hele woning al opfleuren. Omarm de lentekriebels, houd een voorjaarsschoonmaak en vergeet vooral niet geurige en kleurige bloemen in huis te halen. Benieuwd naar de nieuwste woontrends voor dit voorjaar? In deze blog vind je inspiratie hoe jij jouw huis lenteproof kunt maken. 

Duurzame creaties

De grootste trend van deze lente is duurzaamheid. Het hergebruiken van meubels of accessoires of ze in een ander jasje steken. Stoffeer je mooie fauteuil opnieuw, verf de lamp of gebruik accessoires om bloemen in te zetten. Haal de potten verf uit de kast en maak de wanden weer spik en span. Of kies jij dit voorjaar voor een nieuwe kleur op de muur? Door duurzaam met je spullen om te gaan kun je veel verschillende creaties maken. De één nog creatiever dan de ander. Een trend die wij graag terugzien!

Geef de muren een opfrisbeurt 

Het tijdperk van witte muren is voorbij. Dat betekent natuurlijk niet dat dat de neutrale, basic kleuren verleden tijd zijn. Maar hoe leuk is het om in de lente de muur achter de bank een fris kleurtje te geven. Of misschien laat de kleur Viva Magenta jouw huis nog meer stralen! 

De Scandinavische stijl zijn we gelukkig nog steeds niet zat. Speel in op de aardetinten en andere neutrale of basic kleuren en geef je interieur een boost met de tofste accessoires. Haal rieten, houten of rotan items in huis en maak je woning voorjaarsklaar. Een nieuwe kleur op de muur of een opfrisbeurt zal je woning al een hele andere touch geven. Probeer jij het uit dit voorjaar? 

DIY: maak zelf je favoriete accessoires! 

Deze lente staat ook in het teken van ‘doe-het-zelf’. Niet alleen een leuke bezigheid, maar nog leuker voor de portemonnee. Kies bijvoorbeeld een basic, budgetvriendelijk kastje uit en verzorg zelf de finishing touch. Verf het kastje, breng mooie knoppen of handgreepjes aan en breng eventueel sierlijsten aan. Geef een basic item de uitstralingup die jij wil, helemaal in je eigen stijl! 

Bij Woonboulevard Breda XXL hebben we een ruim aanbod aan winkels. Het biedt iedereen de kans om zich te laten inspireren of adviseren én de lentekriebels in huis te halen. Ben jij al spring ready? Kom naar Woonboulevard Breda XXL en vind een uitgebreid aanbod woonwinkels zoals IKEA, Kwantum, Leen Bakker of Blokker en laat je huis weer opbloeien!