Inspiratieblog

Hoe pas je je huis aan voor de zomer?

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is om ons huis klaar te maken voor langere dagen en warmere nachten. Met een paar simpele veranderingen transformeer je jouw woning tot een zomers paradijs waar het licht en de luchtigheid van het seizoen centraal staan. Je hebt die vakantiebestemming niet meer nodig, jouw huis is immers de beste plek om te zijn deze zomer! Dus, klaar om de zomer in huis te halen? Lees dan snel verder!  

Lichte en luchtige stoffen 

Begin met het vervangen van zware gordijnen door lichtere stoffen zoals linnen of katoen. Deze materialen laten niet alleen meer natuurlijk licht door, maar verbeteren ook de luchtcirculatie in je huis. Een fris briesje dat door je woning waait? Ja graag! Voor de beste keuzes, neem een kijkje bij Kwantum!  

Geef kleur aan je zomer 

Niets zegt 'zomer' zoals een splash van kleur. Kies voor kussens, vloerkleden en decoraties in zonnige tinten zoals aquablauw, zachtgeel of koraalrood. Deze kleuren reflecteren niet alleen het zomerlicht prachtig, maar ze brengen ook die vrolijke vakantievibe in huis. Inspiratie nodig? Kom langs bij Blokker, Trendhopper of Woonexpress

Zet je huis in bloei 

Zomer is de tijd van bloei en groei, dus waarom niet dat gevoel naar binnen halen met wat extra groen? Planten zorgen niet alleen voor zuurstof maar ook voor een rustgevende uitstraling in elke kamer. Grote, bladrijke exemplaren zijn perfect voor de woonkamer, terwijl kleinere, kleurrijke plantjes geweldig staan in de keuken of badkamer. Neus eens rond bij Blokker tuin of IKEA.  

Verlichting voor lange zomeravonden 

Vergeet ook niet om de juiste verlichting toe te voegen voor die gezellige zomeravonden. Zachte, dimbare verlichting creëert de perfecte sfeer voor een avondje relaxen of een gezellig diner. Wat dacht je van solarverlichting voor buiten? Duurzaam en sfeervol! Bekijk de verlichtingsmogelijkheden bij Lampenlicht.nl Breda.  

Maak buiten een binnenplek 

En last but not least, als je de luxe hebt van een balkon of tuin, maak hier dan een verlengstuk van je interieur van. Comfortabele buitenmeubels, een paar outdoor kussens en misschien een buitentapijt transformeren je buitenruimte in een extra 'kamer'. 

Waarom wachten? Haal de zomer nu al in huis! 

Met deze tips is je huis in een mum van tijd klaar voor de zomer. Fris, on trend en met een speelse knipoog naar de zonnigste tijd van het jaar. Kom langs bij onze winkels in Woonboulevard Breda en laat het zonnetje maar binnenkomen!