Inspiratieblog

Inspiratie voor een kindvriendelijk interieur

Als ouder wil je dat je kinderen opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving. Een kindvriendelijk interieur is niet alleen praktisch, maar zorgt er ook voor dat je kinderen zich thuis voelen en volop kunnen genieten van hun speel- en ontdekkingsavonturen. Ontdek hoe je met handige ideeën en slimme tips een kindvriendelijk interieur creëert. Maak je huis kidsproof en geef je kinderen de ruimte om veilig te spelen en te ontdekken! 

Kies voor kindvriendelijke meubels  

Start met stevige en duurzame meubels die tegen een stootje kunnen. Denk aan banken en stoelen met afgeronde hoeken en krasbestendige materialen. Met (jonge) kinderen is het ook zeker geen overbodige luxe om je bank in te laten spuiten met een beschermende spray. Zorg ook voor een grote eettafel, zodat die genoeg ruimte biedt voor gezellige familiemomenten. Heb je een kleine woonruimte? Kies dan een uitschuifbare tafel! Bij Woonboulevard Breda XXL hebben we vele winkels met prachtige meubelen.

Creëer een speelhoek  

Geef je kinderen een eigen plekje om te spelen en te knutselen. Richt een speelhoek in met kleurrijk speelgoed, opbergboxen en zachte kussens. Zo stimuleer je hun creativiteit en geef je ze een plek waar ze zich kunnen uitleven, zonder dat al het kleurrijke speelgoed de rest van het huis overneemt.  

Veiligheid voorop  

Maak je huis veilig voor nieuwsgierige ontdekkers. Plaats stopcontactbeschermers, beveilig kasten met kindersloten en zorg voor traphekjes. Deze spullen kun je allemaal vinden bij onze Prénatal winkel. Kies voor kindvriendelijke raamdecoratie zonder koorden en zorg dat zware meubels stevig zijn verankerd.  

Vrolijke en praktische vloeren  

Ga voor vloeren die bestand zijn tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een vinyl- of laminaatvloer is een slimme keuze voor een kindvriendelijk interieur. Laat je adviseren bij onze Vloer-Het-Zelf winkel. Voeg kleurrijke en zachte vloerkleden toe om speelplekken extra gezellig te maken. 

Slimme opbergoplossingen  

Houd speelgoed en andere kinderspullen opgeruimd met slimme opbergoplossingen. Denk aan speelgoedkisten, opbergboxen en wandplanken. Laat je kinderen betrokken zijn bij het opruimen door leuke opbergmanden in hun kamer te plaatsen. Bij Ikea heb je perfecte opbergsystemen zodat al het speelgoed niet alleen praktisch, maar ook mooi is opgeborgen. 

Kindvriendelijke accessoires  

Versier het interieur met kindvriendelijke accessoires, zoals muurstickers, leuke lampen en vrolijke kussens. Kies voor prints en kleuren die aansluiten bij hun interesses en maak van hun slaapkamer een gezellige en persoonlijke ruimte. 

Laat ze meegroeien  

Investeer in meubels en accessoires die meegroeien met je kinderen. Kies voor een verstelbaar bed of een bureau met in hoogte verstelbare poten. Zo kunnen ze jarenlang genieten van hun kindvriendelijke omgeving. 

Met deze inspiratie en tips tover je jouw huis om tot een kindvriendelijk paradijs waarin je kinderen veilig kunnen opgroeien en volop kunnen spelen en ontdekken. Geef ze de ruimte om zichzelf te zijn en geniet samen van gezellige familiemomenten in een warm en kindvriendelijk interieur!  

Gaan je handen al kriebelen om aan de slag te gaan? Kom dan langs bij Woonboulevard Breda XXL en ontdek onze uitgebreide collectie aan kindvriendelijke meubels, opbergsystemen en vrolijke accessoires. Onze woonexperts staan klaar om je te adviseren en te inspireren bij het inrichten van een gezellige en veilige omgeving voor jouw kinderen. Klik hier om de openingstijden te bekijken. 

Tot snel bij Woonboulevard Breda XXL!