Inspiratieblog

Met welke vloer leg je de fundering voor een goede kinderspeelkamer?

Een veilige ruimte waar je kind zich kostelijk kan vermaken, wie wil dat nou niet? Het inrichten van deze kamer begint natuurlijk bij het kiezen van een geschikte vloer. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten vloeren te kiezen, dus hoe kies je de juiste? Wij geven je een aantal mogelijkheden met de bijbehorende voor- en nadelen.

Laminaat

Een welbekende optie voor de vloer in de kinderspeelkamer is laminaat. Laminaat biedt verschillende voordelen, zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. Dit is natuurlijk niet onbelangrijk in een ruimte waar de kinderen actief zijn; doekje erover en klaar! Ook is laminaat over het algemeen duurzaam en goed bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Zo hoef je je dus niet druk te maken over eventuele reparaties en dergelijke. Daarnaast is laminaat veelzijdig en allergievriendelijk. Er zijn veel verschillende stijlen, kleuren en texturen, die hypoallergeen zijn en dus geen stof of pollen aantrekken! Dat scheelt dan ook weer in het gebruik van zakdoekjes. Een nadeel van laminaat in de speelkamer is een tekort aan demping wat het biedt. Dit probleem is op te vangen door speelkleden of zachte matten neer te leggen op plekken waar bescherming voor je kind van pas kan komen. 

Tapijt

Je kan je kind natuurlijk ook zorgeloos laten genieten op een ondergrond van tapijt. Een ondergrond van tapijt biedt een zachte landing aan de val van je kind. Zo hoef je je geen zorgen te maken over eventuele blauwe plekken. Tapijt heeft ook een isolerende werking, waardoor het warmte geeft tijdens de koudere wintermaanden én geluid absorbeert van lachende en schreeuwende kinderen. Zo keert de rust in huis weer een beetje terug en kun jij je focussen op de huishoudelijke dingen die nog moeten gebeuren. Daarentegen heeft tapijt ook enkele nadelen. Het is namelijk vatbaar voor vlekken en vuil, het kan allergenen vasthouden en het kan wat makkelijker slijten dan alternatieven. De impact van deze nadelen kan wel verminderd worden door bijvoorbeeld regelmatig te stofzuigen en reinigen. Hiermee verleng je de levensduur en verminder je de allergenen die het vasthoudt.

Vinyl

Een erg geschikte vloer voor in de speelkamer van je kinderen is de vinyl vloer. Dit type vloer biedt van alles een beetje. Zo heeft het de veelzijdigheid en duurzaamheid van een laminaatvloer en biedt het de demping en comfort van tapijt. Zo is vinyl ook in verschillende soorten en maten te verkrijgen en is het gemakkelijk schoon te maken. Ook voelt het zacht aan de voeten en heeft het soms een extra dempende laag voor nog meer comfort. Vinyl is niet zo zacht als tapijt, maar het breekt wel meer de impact van een val dan laminaat. Daarnaast absorbeert vinyl ook niet zo goed het geluid dat de kinderen maken dan een tapijtvloer en is het over het algemeen wat duurder dan laminaat. Toch biedt vinyl een goede middenweg tussen de andere opties.

Verschillende opties met verschillende voordelen

Voor iedere kamer is er een perfecte oplossing. Het ligt er maar net aan wat je wensen zijn. Al deze verschillende mogelijkheden zijn te verkrijgen bij Woonboulevard XXL Breda! Neem voor een laminaatvloer bijvoorbeeld een kijkje bij Vloer Het Zelf, shop je tapijtvloer bij Carpetright of ga voor je vinylvloer naar Roobol. Laat je inspireren bij een van de winkels bij Woonboulevard XXL Breda!