Inspiratieblog

Snel opruimen doe je zo

Snel opruimen doe je zo

We kennen het allemaal wel… We letten heel even niet op en de keuken, woon- of slaapkamer is één grote ravage. Helaas is opruimen voor de meeste niet onze favoriete bezigheid. In deze blog geven we je dé tips & tricks om binnen no-time een opgeruimde woning te hebben.

Razendsnelle tips & tricks  

Goede start van de dag 
We beginnen bij het begin: het bed opmaken. Wen jezelf aan om wanneer je uit bed stapt, direct je bed weer netjes op te maken. Er is niks lekkerder dan ’s avonds in een fris, opgemaakt bed te stappen, toch?  

De grootste boosdoener 
Waarschijnlijk kennen we het allemaal. De vuile vaat die op het aanrecht staat in plaats van in de vaatwasser. Geen tijd of zin om de vaatwasser in- en uit te ruimen? Zorg ervoor dat je direct je gebruikte servies afspoelt en in de vaatwasser zet. Hierdoor hou jij je keuken netjes en stapelt het werk zich niet op. 

Jong geleerd is oud gedaan 
Het opruimen van hun speelgoed, schoenen of jas leert jouw kinderen al vroeg dat opruimen erbij hoort. Het zijn de kleine dingen, maar hier zal je later profijt van hebben! 

Clean house, clean mind 
Wanneer je iets gebruikt en vervolgens niet meer nodig hebt, ruim het direct op. Dit biedt overzicht, bijvoorbeeld tijdens het bereiden van eten. Wanneer je klaar bent met de boter, zet deze dan gelijk terug in de koelkast. Nu hoef je na het eten alleen nog even de borden en pannen in de vaatwasser te zetten.  

Organizer lifehack 
By far onze favoriete lifehack! Hiermee creëer je zoveel meer overzicht in je keukenkastjes of op het plankje in de badkamer. Berg al je losse essentials op in handige bakjes en organizers en geef structuur aan de ruimte. Zo heb je alles bij de hand en ziet het er ook nog eens opgeruimd uit. Win-win.  

Structuur biedt rust 
Breng structuur aan. Dit zorgt voor rust in je hoofd en daar heb je de hele dag door profijt van. Op ons werk en in ons privéleven, maar ook in de dingen die we doen. Vaste volgordes, een houvast en duidelijkheid. Dit zorgt voor overzicht. Daarom kan het ook zo van belang zijn om je huis overzichtelijk te houden. Begin bijvoorbeeld met het opnieuw indelen van de keukenla, koop handige bakjes waar je alles van dezelfde soort bij elkaar kan opbergen. Of berg alle kruiden, zaden en noten op in mooie voorraadpotten. Dan zijn talloze aangebroken zakjes verleden tijd. Organizers kun je overal voor gebruiken, dus op naar Woonboulevard Breda XXL om structuur aan te brengen in jouw woning.  

Bij Woonboulevard Breda XXL vind je onder andere de winkels: Leen Bakker, Blokker, Kwantum en de IKEA. Deze winkels bieden tal van mogelijkheden om jouw spullen, kleding of voorrad gemakkelijk en georganiseerd op te bergen. Breng snel een bezoek aan de grootste openluchtboulevard van Nederland en geniet vervolgens van een georganiseerde woning!