Inspiratieblog

Tips om alles uit je balkon te halen

We hebben het al veel gehad over de tuin: we hebben besproken hoe jij jouw droomtuin kunt creëren en we gaven handige tips voor de tuin. Maar wat als jij een heel fijn appartement hebt met een balkon, in plaats van een tuin? Geen stress, want in deze blog delen we tips om alles uit je balkon te halen. Ieder balkon heeft de potentie om omgetoverd te worden tot een geweldige buitenruimte.

1. Maak gebruik van de ruimte

Wie zegt dat een balkon alleen geschikt is voor een simpel stoeltje en tafeltje? Hoe groot of klein jouw balkon ook is, er zijn altijd mogelijkheden om nog meer sfeer en plezier uit je balkon te halen. Denk aan slimme opbergoplossingen, opklapbare meubels en hangende plantenbakken. Zo kun je elke centimeter benutten. Bedenk waar jij je balkon het liefste voor wil gebruiken. Zo kun je zelfs een ‘balkonkantoor’ creëren met een uitklapbare tafel. Of je kunt een kleine barbecuehoek inrichten. Of een heerlijke leeshoek. Kies wat bij jou past.

2. Kleur jouw balkon groen

Nee, zet die pot verf maar terug. Dat bedoelen we niet. Kleur jouw balkon groen met planten! Hangende plantenbakken en verticale tuinen zijn ideaal voor een balkon. Ook kleurrijke bloempotten kunnen een leuke toevoeging zijn. Creëer je eigen mix van bloeiende planten, kruiden en misschien zelfs een (verticale) mini-moestuin. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand voor je zomerse gerechten. Er zijn ook hele leuke ladderkasten te koop waar je planten in kunt zetten.

3. Gebruik sfeerverlichting

Zelfs als de zon onder gaat, kun jij optimaal van je balkon genieten. Een lichtslinger maakt het extra gezellig! Ook lantaarns geven een prachtig licht. Zo kun je extra lang genieten van die zwoele zomeravonden. Wil je voor een romantische ambiance gaan? Zet dan wat sfeervolle kaarsen neer. Bonus tip: zet er een citronella kaars tussen tegen de muggen. Thank us later!

4. Maak het jezelf comfortabel

Je komt vaak je balkon op om te relaxen. Maak van je balkon daarom een ultieme plek om te ontspannen. Ga voor een knusse loungehoek met zachte kussens, een hangmat of een compacte zitbank. Zo kun je heerlijk wegdromen terwijl je geniet van de frisse lucht en het uitzicht. Voeg kleurrijke kussens en kleden toe en maak jouw loungehoek helemaal eigen.

5. Privacy first

Wanneer jij heerlijk van de zon geniet in je badkleding is het wel zo fijn als er geen buren meegenieten. Zorg daarom voor voldoende privacy. Gebruik bijvoorbeeld een bamboe of rieten scherm, plantenbakken met hoge planten of kleurrijke doeken om je eigen stukje buitenparadijs af te bakenen. Zo kun jij ongestoord van je balkon genieten, zonder glurende buren!

6. Zorg voor verfrissing

Een appartement kan al snel erg warm zijn en zonder airco is het fijn om buiten wat verfrissing te krijgen. En daar kan, ook op een balkon, zeker voor gezorgd worden! Zet bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad neer. Past dat niet? Je hebt ook hele kleine zwembaden. Heerlijk om de voeten in te laten rusten wanneer jij relaxt op je loungestoel. Je kunt ook een vernevelaar neerzetten voor heerlijke frisse verkoeling.

Nu je deze tips hebt gelezen, is het tijd om jouw balkon om te toveren tot de ultieme buitenbestemming. Kom langs bij Woonboulevard Breda XXL en ontdek onze winkels vol balkonmeubels en accessoires. Kijk bijvoorbeeld eens bij Casa, Kwantum of Blokker. Laat je inspireren en creëer een balkon waar tuineigenaren jaloers op zullen zijn. Laat die zon maar schijnen, het balkonseizoen kan beginnen!