Inspiratieblog

Trends voor de kinderkamer

Trends voor de kinderkamer

Het inrichten van een kinder- of babykamer is misschien wel één van de leukste dingen om te doen. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Volg de laatste kleur- of thematrends of kies juist voor de echte klassiekers en maak van de kinderkamer een waar paradijs voor jouw mini-me! Ben je benieuwd wat de kinderkamer trends voor 2023 zijn? Lees dan vooral verder. 

Maak het eigen! 

Het belangrijkste is dat kinderen zich fijn, vertrouwd en veilig voelen in hun kamer. Dit bevordert hun (nacht)rust. Daarnaast spelen ze vaak in hun kamer, dus een stukje comfort en veiligheid staat voorop. Je kunt vele kanten op met de inrichting van een kinderkamer. Comfortabel, stijlvol of praktisch, de keuze is aan jou! Natuurlijk helpen we je graag op weg bij het inrichten van een kinderkamer. Van de volgende thema’s zal jouw kleine gegarandeerd blij worden! 

Thema’s waar we van dromen

Teddy: Zichtbare en aaibare stoffen die we het liefst de hele dag aanraken. Teddyberen zijn bij deze trend natuurlijk ook niet te missen. Laat de trend terugkomen in een vloerkleed, speelgoedmand of in het behang. Ook voor een babykamer is de teddy trend zeer geschikt! Weet jij het geslacht van je mini-me nog niet of hou je het liever neutraal? Met de teddy trend zit je altijd goed! 

Jungle: Dit thema zien we ieder jaar weer terugkomen en ook dit jaar kunnen we er geen genoeg van krijgen. Voor klein en groot, met dit thema zit je altijd goed. De zachte groene kleur in combinatie met goudkleurige accessoires maakt het plaatje helemaal compleet. Maar dit thema kan je ook tof combineren met hout, jute of rotan. Maak de kamer af door dierlijke accessoires toe te voegen, zoals een grote giraffe knuffel of een dierenschilderij aan de wand. 

Neutraal: Deze blijft favoriet. Neutrale kleuren stralen een serene rust uit. Combineer eventueel met lichte pastelkleuren of hou het bij (gebroken) wit en crème. Combineer de neutrale kleuren in dit thema met verschillende materiaalsoorten. Katoen, linnen of jute, natuurlijk gecombineerd met de leukste accessoires. 

Roestbruin: Niet alleen een kleur die we veel gaan zien dit jaar, maar ook als thema in combinatie met riet, rotan of hout is roestbruin onmisbaar in het themarijtje voor de kinderkamer. Wat denk je van roestbruine gordijnen, een jute vloerkleed of een rotan lamp? Maar ook als kleur op de muur geeft roestbruin een stijlvolle toevoeging aan de kinderkamer.  

Dit kan niet ontbreken in de kinderkamer


Accessoires: de leukste muurdecoratie, vloerkleden, lampen of klamboes. Met deze items creëer je binnen no-time een sfeervolle, knusse setting. Pas het vloerkleed of de klamboe aan op het thema waarvoor gekozen is. Ook de muurdecoratie kan het thema versterken. Denk aan een aapje aan de muur of een ophanghaak met een olifantenkleedje wanneer je kiest voor het junglethema.