Inspiratieblog

Wooninspiratie voor een landelijke interieurstijl

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en creëer rust en gezelligheid in je eigen huis. Ontdek de charme van de nostalgische en natuurlijke ‘landelijke interieurstijl’. Bij Woonboulevard Breda XXL vind je uiteraard alles wat je nodig hebt om je interieur te transformeren van polder tot paleis. Maar lees eerst deze blog en kom erachter wat de landelijke interieurstijl nou eigenlijk typeert.  

Wat typeert de landelijke interieurstijl?

De landelijke interieurstijl staat bekend om zijn warme en gezellige uitstraling. Het gebruik van hout in verschillende vormen en afwerkingen is kenmerkend voor deze stijl. Naast het gebruik van hout, draait het bij een landelijk interieur ook om de juiste mix van oud en nieuw. Combineer moderne elementen met vintage accessoires. Het kleurgebruik binnen de landelijke stijl is vaak zacht en natuurlijk. In dit blog gaan we verder in op deze kenmerkende punten.

Hout, hout en nog eens hout

Een landelijk interieur schreeuwt natuurlijk om hout. Denk aan die robuuste eettafel waar je met de hele familie aan kunt schuiven, of een prachtige houten vloer (tip: kijk eens bij Vloer het zelf). Kies voor verschillende houtsoorten en afwerkingen om jouw huis die authentieke landelijke touch te geven. Inspiratie nodig? Bij Woonboulevard Breda XXL vind je een enorme keuze aan houten meubels en accessoires.

Ultieme rust met natuurlijke kleuren

Om helemaal tot rust te komen in jouw landelijke interieur, mag je kleurgebruik niet te schreeuwerig zijn. Kies daarom voor zachte, natuurlijke tinten zoals crème, beige, taupe en pastelkleuren. Laat je inspireren door het kleurenpalet van de natuur en je zult zien dat je in je woonkamer echt tot rust gaat komen. En als je dan toch bezig bent: vergeet niet om bij Woonboulevard Breda XXL langs te gaan voor de mooiste accessoires, meubelen en stoffen in deze kleuren!

Creëer je eigen landelijke woonparadijs bij Woonboulevard Breda XXL

Ben je nu al helemaal enthousiast geworden over het landelijke interieur? Mooi! Kom dan snel naar Woonboulevard Breda XXL en laat je inspireren door de vele woonwinkels die deze stijl in huis hebben. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Woonexpress Breda, Rofra Home of Maison Sud. En weet je wat het mooie is? Je kunt hier niet alleen terecht voor meubels en accessoires, maar ook voor advies op maat. Dus twijfel je nog over die ene kleur of dat perfecte meubelstuk? Onze woonexperts staan voor je klaar om je te helpen bij het creëren van jouw droominterieur. En als je dan toch bezig bent, maak dan meteen een gezellig dagje uit van je bezoek. Want naast al die woonwinkels vind je bij ons ook genoeg plekken om een hapje te eten en jezelf te trakteren op een welverdiend drankje. Tot snel!