Ontdek je eigen stijl

 

Mijn naam is Romee Albert, eigenaresse van Studio Albert, een jong fris bedrijf gericht op design en fotografie. Naast een eigen interieur-webshop waarin de focus ligt op modern design en ontwerp uit eerdere decennia, bied ik ook diensten aan in grafische vormgeving, fotografie en styling in opdracht. Als allround styliste kan ik hierin volledig mijn passie vormgeven. Ik hou van het persoonlijke contact met de klant en de diversiteit en nieuwe creativiteit die iedere opdracht mij weer brengt.

Het thema waarover ik jullie de komende drie maanden inspiratie mag geven is ‘ontdek je eigen stijl’.
Je eigen stijl ontdekken is van groot belang, het is als het ware een weerspiegeling van jezelf. Het geeft rust en eigenheid in je interieur en rendeert op de werkvloer.
Denk bijvoorbeeld aan het fijne gevoel van thuiskomen na twee weken vakantie of dé perfecte huisstijl creëren voor jouw bedrijf. In het ontdekken van jouw eigen stijl, sta JIJ centraal. Wat voelt voor jou goed?
 

Welke kleuren reflecteren jouw persoonlijkheid, houd je van een minimalistische sfeer of word je vrolijk van een druk kleurrijk huis? Dit zijn vragen waarbij ik je vol enthousiasme in mijn blogs en tips van november en december ga helpen.

 

3x tips voor het kiezen van de beste accentkleuren

Eerder besproken in de video van WBB is de 60-30-10 regel. Een korte herhaling van deze regel luidt als volgt: Je kiest drie kleuren uit die samen voor balans en diepte zorgen in je woning. De dominante kleur gebruik je voor 60% van de kamer, bijvoorbeeld de muren. De secundaire kleur gebruik je voor 30%, zoals de kleur van het kleed of de stoelen. De accentkleur komt voor 10% terug in de accessoires van je woning.

Vandaag duiken we wat dieper in op het kiezen van de beste accentkleur. Ook al vult deze kleur maar 10% van de kamer, het is vaak een kleur waar jij je prettig bij voelt. Bovendien maakt deze kleur van een ruimte, jouw huis.

 

TIP 1. Mijn eerste tip is om inspiratie op te doen in tijdschriften of op Pinterest. Bewaar alle foto’s die je aanspreken in een map zodat je deze later nog eens kunt bekijken. Klaar met zoeken? Blader dan eens door je opgeslagen foto’s, je zult zien dat er hoogstwaarschijnlijk één kleur is die er vaak uitspringt. Oftewel, jouw nieuwe accentkleur.


TIP 2. Nu je een idee hebt welke richting je in wilt met je accentkleur is het belangrijk om te weten welke ‘soort’ kleur. Van iedere kleur bestaan er namelijk matte, felle en pastel varianten. Ga bijvoorbeeld naar de verfafdeling van de Gamma en pak 3 tot 4 kaartjes met kleurvarianten die je aanspreken. Let op! Blijf wel altijd in dezelfde kleurfamilie (mat, fel of pastel) voor rust en eenheid in je interieur.

Neem de kaartjes mee naar huis en bekijk ze de volgende dagen nog eens goed. Nog steeds tevreden? Dan hebben we nu jouw definitieve accentkleur te pakken.

TIP 3. Wanneer je gaat winkelen voor woonaccessoires is het altijd handig om de kaartjes met accentkleuren bij de hand te houden. Als je deze kleuren aanhoudt wordt het makkelijker om eenheid in je interieur te creëren.

Door deze drie tips te combineren en je gevoel te volgen, zal je zien dat het vinden van dé perfecte accentkleur helemaal niet zo moeilijk is.

3x tips voor het kiezen van de beste accentkleuren

Volg
mijn
blog

3x tips voor het kiezen van de beste accentkleuren
3x tips voor het kiezen van de beste accentkleuren

3x tips voor het kiezen van de beste accentkleuren

Door deze drie tips te combineren en je gevoel te volgen, ...

lees meer

Styling
tips

Neem de tijd

Neem de tijd

Ben je bezig met het (her)inrichten van je woning? Neem hiervoor de tijd. Vaak boek je een beter resultaat als je de inrichting van je huis in delen koopt. Je geeft jezelf hierdoor de ruimte om langs meerdere woonwinkels te gaan, je opties af te wegen en alleen te kopen wat je cht leuk vindt.

Gebruik posters

Gebruik posters

Wil je iets leuks aan je kale muur maar heb je een beperkt budget? Investeer dan niet in een duur schilderij maar bestel een paar leuke posters. Posters zijn n een stuk goedkoper n gemakkelijk te vervangen als je behoefte hebt aan iets anders. Zo vrolijk je in een handomdraai jouw kale muur op. (Posters zijn te koop op www.studioalbert.nl)

Fase
verder?

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start