Inspiratie voor het gezin met Neeltje Fivez

 

Mijn naam is Neeltje Fiévez, een interieurstylist met hart voor stijl, interieur en sfeer. Ik ben 32 jaar oud en oprichtster van Origineel Styling. Met creativiteit, passie en gericht advies help ik mijn opdrachtgevers om de juiste keuzes te maken voor woningen en bedrijven. 

Trotse moeder van Hugo, een hele lieve, ondernemende 2 jarige peuter. Getrouwd met Joost, een geboren ondernemer, tikkeltje eigenwijs maar zeker de liefste die er is. Samen zijn we in afwachting van baby nummer 2, die in juni ergens zijn entree zal maken.
Ik geef jullie voor de maanden maart en april interieur inspiratie voor de levensfase 'Het gezin'. Zoals je kan lezen zit ik midden in die fase. Ik gebruik die ervaring dan ook ter inspiratie voor de blogs en tips! 

Een stijlvol interieur, met kinderen

Je past een aantal keer in je leven je interieur aan, en deze aanpassingen zijn vaak afhankelijk van je levensfase. De baby-, peuter- en kleuterfase is er zo een. Elke leeftijd vraagt vaak om aanpassingen. Hierbij enkele tips om jullie met zorg uitgekozen interieur toch stijlvol te houden.

 1.     DE PERFECTE BOX

Niemand wordt echt blij van een grote box in zijn woonkamer, behalve dan van wat erin ligt natuurlijk ;-) Afhankelijk van de afmetingen en je budget kun je uit ontelbare varianten kiezen, of zelfs een box op maat laten maken.

Er is wat mij betreft één grote voorwaarde waaraan een box moet voldoen en dat is functionaliteit. Daarom hebben wij gekozen voor een witte box op wieltjes mét opberglade. Handig om kleine spulletjes op te bergen, en de box eenvoudig te verplaatsen voor de schoonmaak en voor de gezelligheid. De box accessoires passen qua kleur en stijl in ons interieur.

Alle kleuren, materialen en vormen bij elkaar, kunnen ervoor zorgen dat het onrustig zal ogen… uiteraard, kinderen mogen spelen en je mag in je interieur echt wel terugzien dat er kinderen leven.

2.     OPBERGEN VAN

Als alles ‘zorgvuldig’ door de kinderen op de vloer is uitgestald, zie je pas hoeveel speelgoed er in huis is. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte in je woonkamer hebt!

Om die reden hebben wij ons tv-meubel op maat laten maken, en daarbij gekozen voor drie uitschuifbare lades om onder andere het kleine speelgoed in op te bergen. Hugo kan er eenvoudig bij en alles is in een handomdraai weer opgeborgen zodat we in de avond weer kunnen genieten van een opgeruimd huis.

Een opberger hoeft geen ‘speelgoed’ te schreeuwen. Met het gebruik van een klepbank, canvaszakken, kist op wielen, manden en of stalen bakken, kan je het perfect op laten gaan in je interieur. Geef het mooie speelgoed en kindertekeningen een plekje op een plank of kast.

3.     KINDERHOEK

Zorg voor één plek die speciaal is ingericht als speelhoek. Klinkt misschien heel logisch, maar ik zie vaak dat er toch meerdere plekken in huis worden toegeëigend. Creëer een origineel en functionele hoek en leg daar de focus op.

4.     SPEELKLEED

Een speelkleed is heel erg functioneel en fijn voor je kindje, een tip om deze aan je baby wensenlijstje toe te voegen! Het zorgt voor veel speelplezier van baby tot aan kleuter, en het is daarnaast ook prettiger spelen dan op een koude ondervloer.

Een kleed met bijvoorbeeld een autoweg is al speelgoed op zich dus zoek goed naar de variant die bij je interieur én je kind past. Voer ‘speelkleed’ op google in en je krijgt honderden verschillende varianten te zien. Hierbij kun je denken aan variaties in functionaliteit (binnen-buiten gebruik), materiaal, vorm, kleur, speelmotieven, ‘maak het zelf’ varianten en van budget aankoop tot aan echte designkleden.

Met de komst van onze tweede kindje maakt de box binnenkort weer zijn intrede in de woonkamer. Los van de gezellige bende die het soms oplevert, kijk ik er erg naar uit. En wat de toekomstaanpassingen zijn bij een kleuter, junior en tiener… dat zien we dan wel weer. Ik leer ze gewoon wat opruimen is, of ze gaan gewoon héél vroeg het huis uit ;-)

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt? Volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest

 

Dit artikel is geschreven door interieurontwerpster Neeltje Fiévez. Zij is eigenaresse van Origineel Styling. 

Een stijlvol interieur, met kinderen

Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?

Net zoals bij de geboorte van onze eerste zoon Hugo in januari 2016, is het wederom een verrassing of we een jongen of een meisje gaan krijgen. De voorbereiding op de komst van Hugo was destijds een leuke, maar uitdagende, zoektocht naar een originele inrichting voor zijn kamer. Ook nu weer is het een mooie uitdaging een unieke sfeer te creëren!

Lijstjes, lijstjes én keuzes maken

Als je zwanger bent moeten er lijstjes worden afgevinkt. Gelukkig realiseerde ik me pas tijdens mijn eerste zwangerschap hoe verschrikkelijk groot het aanbod in ‘babyland’ is… Dat in combinatie met keuzestress als typisch zwangerschapskwaaltje, maakte het lastig om daadwerkelijk beslissingen te nemen over stijl en kleur. Bij baby nummer 2 zijn de meeste lijstjes gelukkig al afgevinkt, maar zijn er door alle nieuwe trendontwikkelingen nog volop keuzes te maken.

Moodboard als leidraad

Ik maak verschillende moodboards als basis van de nieuwe babykamer. Met het gebruik van een moodboard zorg je ervoor dat stijl en kleur gevisualiseerd worden. Bijkomend voordeel is dat de smaak en stijl van jou en je partner op papier gecombineerd kunnen worden. In mijn geval kan manlief Joost de stijlen zien die in mijn hoofd zitten en wat hij kan verwachten!

Keus voor zwart en wit

Voor de kamer van onze zoon Hugo is destijds gekozen voor de monochrome stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zwart en wit. De monochrome stijl kan voor zowel een jongen als een meisje, fris én stoer. Om het geheel niet te kil te maken hebben wij ook natuurlijke materialen gebruikt voor de vloer en accessoires. De meubels hebben een antracietkleur gekregen. In de loop van de tijd heeft het neutrale babyspeelgoed plaats gemaakt voor jongensspeelgoed, wat kleur heeft gebracht in de kamer.

Meegroeimeubels

Het helpt om bij de inrichting van de babykamer alvast na te denken over de toekomst. Ik heb daarom eerder gekozen voor een multifunctioneel, mooi ontworpen ledikant en commode. Zo heeft het ledikant twee hoogtes en kan dit in de toekomst worden omgezet naar een peuterbed of daybed. De commode kan op latere leeftijd zelfs gebruikt worden als bureau.

Nieuwe trends

Gaan wij de kamer aanpassen of blijven we bij zwart-wit? Als interieurstylist wil je eigenlijk altijd wel veranderen. De monochrome stijl heeft in 2018 plaatsgemaakt voor nieuwe trends als colorblocking, botanisch, natural, vintage en bohemian. Trends hebben invloed op elkaar, zo zie je veel combinaties in gebruik van materiaal en kleur.

De frisse én stoere basis blijft, maar een nieuw kleurenblok en toevoeging van natuurlijke accessoires met een vleugje vintage ga ik naar verwachting wel doorvoeren!

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt en hoe mijn moodboards eruitzien? Lees dan mijn volgende blog of volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest

 

Dit artikel is geschreven door interieurontwerpster Neeltje Fiévez. Zij is eigenaresse van Origineel Styling.

Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?

Volg
mijn
blog

Een stijlvol interieur, met kinderen
Een stijlvol interieur, met kinderen

Een stijlvol interieur, met kinderen

4 tips voor een opgeruimde woonkamer met kinderen.

lees meer
Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?
Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?

Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?

Hoe bereid je je voor op baby nummer twee?!

lees meer

Styling
tips

GROEPEREN

GROEPEREN

Plaats interieur items bij elkaar en kies niet altijd voor symmetrie, het maakt het geheel juist uitdagender als je de combinatie zoekt in hoogte, breedte en lengte. Je creert een sereen en samenhangend geheel als je accessoires en kleuren groepeert.

GLANSGRAAD EN STRUCTUUR

GLANSGRAAD EN STRUCTUUR

Kies in je interieur items met een verschillende glansgraad en structuur. Breng bijvoorbeeld onderscheid aan in gebruik van materialen, zoals matte of glanzende verf, hout en-of staal en diverse stofstructuren in kussens en plaids. Je zal hierdoor onmiddellijk meer spanning en diepte gaan ervaren in je interieur.

VERRASSEND SPEELGOED

VERRASSEND SPEELGOED

Als je de woonkamer af en toe als een overvol kinderdagverblijf ervaart, en je het speelgoed niet goed meer kunt opruimen, zorg er dan voor dat je het minder favoriete speelgoed (tijdelijk) opruimt. Zo blijft het speelgoed ook meteen meer verrassend voor de kids!

VAN OUDE KAST NAAR KINDERKEUKEN

VAN OUDE KAST NAAR KINDERKEUKEN

Heb je nog een leuk vintage halkastje staan? Met een goede zoekactie op Pinterest vind je de meest leuke en originele ideen om het kastje met wat kleine aanpassingen te veranderen in een speelkeukentje.

Kies
je
stijl

KIES JE STIJL

Iedere maand kun je op Facebook stemmen op jouw favoriete stijl! Neeltje maakt bij drie favoriete stijlen een Pinterestbord! >>

Fase
verder?

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf